Šo procesu mēs apguvām kopā Signi Vāveri. Viņš ieradās ar pastas mašīnu nemaz īsti nemācēdams to salikt. Bet rezultāts bija izcils. Signis pats saka, ka panākumu atslēga labai pastas mīklai ir tās mīcīšanas ilgumā. Jo vairāk mīcīsiet, staipīsiet un atkal mīcīsiet – jo gardāka būs pasta.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
500 g miltu
5 olas
Garšvielas mīklai nepievieno, lai izceltu mērces aromātu un garšas nianses
Pagatavošana:
1. Miltus izber galda, veidojot kaudzīti. Tai vidū bedrīti, kurā iesit olas.
2. Ar dakšu vai putojamo slotiņu olas samaisa viendabīgā masā.
3. Olu masu lēnām jauc kopā ar miltiem, līdz veidojas viendabīga mīkla. Tad mīklu mīca, sit un staipa 20-30 minūtes, līdz tā kļūst elastīga.
4. Ja mīkla ir pārāk sausa, pa ēdamkarotei pievieno nedaudz auksta ūdens.
5. Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm liek aukstumā. Ja nav steigas, mīklu atdzesē~ 3 stundas.
6. Atdzisušu mīklu rullē caur pastas mašīnu, iegūstot plānu pastas plāksni,
7. Plāno pastas plāksni caur pastas mašīnu izrullē vēlreiz, tagad jau sagriežot garus, skaistus linguine.
8. Pastu vāra ~ 12 minūtes lielā ūdens daudzumā, pievienojot šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti eļļas.
Sakiet lūdzu, vai sagriezto pastu ir jākaltē un tikai tad jāvāra, vai drīkst to vārīt uzreiz?
Ja mīkla paliek pāri, vai drīkst to uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku?