Jaunums

Veikalos “Pie Galda!” decembra numurs.

  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Gads atkal iegriezies finiša taisnē. “Pie Galda!” komandai tas jau ceturtais, un jums, mīļie lasītāji, kas bijuši kopā ar mums visus šos četrus gadus, droši vien jau četras mapes pilnas ar receptēm. Šo numuru recepšu kolekcijai veidojam kā pēdējo, jo pienācis laiks mainīties un augt. Nākamais žurnāls iznāks februārī, un tas jau būs citāds – divreiz biezāks un lielāks formātā, ar vairāk recepšu, ar padomiem sezonā, ar virtuves gudrībām un garšīgiem cilvēku stāstiem. Noteikti turpināsim labi iesākto – skaidri uzrakstītas receptes vienkāršām, veselīgām maltītēm no Latvijā ikvienam pieejamiem produktiem sezonā. Vēl decembrī svētdienu rītos rosāmies TV3 ēterā, raidījumā “Gatavo 3”.

Šajā numurā četras ziemīgas tēmas:

  • Šokolāde ēdienā un ne tikai desertos. Izrādās, tā ir burvīga garšviela pupiņu sautējumā un paštaisītā pastā. No šokolādes arī kas klasiskāks – trīskrāsu šokolādes kūka.
  • Pašlaik sezonā hurma, tik maz pazīstams svešzemju auglis, ko pārsvarā mākam ēst svaigu. Šoreiz hurma kā sastāvdaļa ēdienā – gardos salātos un karstmaizēs, arī burvīgos eksotiskos Crème brûlée.
  • Vienā no raidījumiem mums bija iespēja gatavot pašam King Charles, kuram 5. decembrī Latvijā ir koncerts. Viņam gatavojām to, kas pašām ļoti, ļoti garšo. Linda – kārtainās mīklas kūciņas ar pikantām garnelēm un apelsīnu krēmu, Līva – salātus ar savu vismīļāko dārzeni brokoli un Anna – karaliskus eklērus ar trim dažādiem krēmiem.
  • Un, protams, Ziemassvētki. Viss decembris paies to noskaņās, un šajā numurā idejas svētku galdam netrūks. Žurnālu iesāk Māras Poles svētku ēdienkarte ar pīles krūtiņu, kas pasniegta ar fenheļa biezeni un apelsīnu mērci, mini piparkūku siera kūciņas un kraukšķīgas uzkodas ar kamambēru un dzērveņu un sīpolu ievārījumu. Turpinājumā mūsu Ziemassvētku sajūtas: Lindai ar variāciju par angļu Shepherd’s pie – zem gaisīgas kartupeļu biezeņa segas paslēptu aromātisku gaļas un riekstu sautējumu. Garšās – kanēlis, medus, kokosriekstu skaidiņas. Anna savu Ziemassvētku sajūtu iecepusi pavlovā ar pistācijām un safrāna krēmu, bet Līva laikietilpīgā, bet nu ļoti izsmalcinātā receptē – smalkās turku zirņu un mandeļu tartēs ar sēņu krēmu, karamelizētu fenheli un kazas sieru.

Šajā numurā daudz starptautisku ideju svētku galdam. Te atradīsiet zviedru izpratni par bietēs noturētu mazsālītu lasi, nīderlandiešu gaumē sagatavotu siļķīti, franču smalko Tarte Tatin – apmesto ābolkūku un poļu Makowiec – bagātīgo magoņu ruleti. Lai nākamais gads vēl garšīgāks un kopā ar žurnāla “Pie Galda!”.

Liene, Linda, Līva, Anna un Māra

Komentāri: