Vistas filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusina lina vai papīra dvielī.
Filejas attīra no plēvēm un cīpslām. No ārpuses veic 2–3 iegriezumus vienā un otrā virzienā.
Katru fileju izklapē četrstūra formā.
Ūdenī samērcē rokas un apsmērē katru četrstūri, lai gaļa neizžūst. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
Aprikozes un žāvētās plūmes noskalo aukstā ūdenī. Katru augli iegriež un atvērtā veidā izkārto filejas vidū garenā strīpā.
Ķiplokus sakapā un bagātīgi pārber pāri žāvēto augļu strīpai.
Filejas garenās malas no katras puses pārloka pāri žāvēto augļu strīpai, lai veidojas rullis.
Katru rulli ar mitrām rokām nogludina un notin ar pārtikas diegu.
Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas ruļļus no visām pusēm brūnus.
Gaļu pārliek dziļā pannā vai katlā. Pārlej ar ūdeni tā, lai būtu nosegtas divas trešdaļas gaļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Vāra uz lēnas uguns 20–30 minūtes.
Kad gaļas ruļļi novārīti, tos uzreiz izņem no buljona, liek uz līdzenas virsmas, piemēram, gaļas dēļa, otru dēlīti vai vāciņu pāri un noslogo ar kādu smagumu, kamēr gaļa atdziest.
Atdzisušajiem gaļas ruļļiem noņem diegus.
Pasniedz galdā, sagrieztus šķēlītēs.
Komentāri: