fbpx

Tadžikistānas plovs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Plova pagatavošana izklausās sarežģītāka, nekā tas patiesībā ir. Viss, kas ir nepieciešams, – labs un stabils katls, kvalitatīvas sastāvdaļas un īstie rīsi. Brīdī, kad visas sastāvdaļas sagatavotas un saliktas kaltā, viss notiek pats no sevis. Jāgaida tikai rezultāts. Tas ir ļoti smaržīgs un garšīgs.

Sastāvdaļas

  • 1,5–2 glāzes (~ 400 g) plova rīsu
  • 400 g stienīšos sagrieztu burkānu
  • 400 g sasmalcinātu sīpolu
  • 400 g jēra gaļas
  • 2 tējkarotes kumīna
  • 2 ēdamkarotes bārbeļu ogu (pēc izvēles)
  • 2 lauru lapas
  • 6 daiviņas ķiploku
  • 100 ml olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo visas sastāvdaļas. Burkānus nomizo un sagriež stienīšos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Ķiploka daiviņas ar nazi saspiež un atstāj miziņās. Jēra gaļu sadala gabaliņos.
  2. Uz pannas lielā eļļas daudzumā pēc kārtas apcep visas sastāvdaļas katru atsevišķi – vispirms gaļu, tad sīpolus un ķiplokus, visbeidzot burkānus ar kumīnu, lai arī šī garšviela “atveras”.
  3. Katlā liek sacepto gaļu, sīpolus, ķiplokus un burkānus, lauru lapas un bārbeles ogas, pārlej ar ūdeni tik daudz, lai visas sastāvdaļas ir nosegtas, un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli un piparus (mērce jātaisa sāļāka nekā normālā veidā, jo tā vēl tiks papildināta ar rīsiem, kas to iesūks). Pavāra ~ 15 minūtes.
  4. Tad pāri ber sausus rīsus un papildina ar ūdeni, lai tas nosedz rīsus un ir vismaz 1–1,5 pirksta tiesu virs tiem. Uzvāra. Tad samazina liesmu, katlu nosedz ar vāku un atstāj gatavoties ~ 20 minūtes. Pirms pasniegšanas samaisa visu kopā un, ja nepieciešams, vēl papildina ar sāli un garšvielām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: