Šajā šokolādes tortes receptē nav kviešu miltu. Toties šokolāde un sviests pievienoti bagātīgi! Ar mazu gabaliņu pietiks sātīgai laimes sajūtai! No vienas tortes var pacienāt krietnu viesu pulciņu.
Mīklai:
Cepšanai:
Variācijas par tēmu:
Šokolādes kūkai pēc izvēles var pievienot alkoholu un riekstus. Asāku izjūtu cienītāji kūkai var pievienot pāris šķipsniņu maltu čili piparu un kūku dekorēt ar čili pipara ripiņām.
Kārumnieki kūku var pasniegt ar plombīra saldējuma bumbiņu.
Der zināt:
Šokolāde satur alkanoīdu grupas stimulantus – teobrominu, kam ir nomierinošs efekts, un kofeīnu. Tieši teobromīnu saista ar „šokolādes atkarības veidošanos”.
Nelielās devās šokolāde uzlabo garastāvokli un rada laimes izjūtu. Apmēram 100 g tumšās šokolādes ir tikpat daudz kofeīna, cik tase kafijas. Šokolāde satur hromu, magniju, dzelzi, kāliju un antioksidantus.
Šokolāde ir salds, burvīgs mierinājums dažādās dzīves situācijās!
Ūdens peldē izkausē sviestu un šokolādi.
Olas puto, līdz masa kļuvusi viendabīga.
Olu masai pievieno pūdercukuru un kukurūzas miltus. Samaisa.
Pielej sviesta un šokolādes masu un samaisa.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Mīklu lej veidnē.
Samazina cepeškrāsns karstumu līdz 150 °C temperatūrai. Cepamo papīru uzliek virsū veidnei kā jumtiņu un liek cepties torti. Cep ~ 1,5 stundas. Durvis nevirina vismaz 1 stundu un 20 minūtes. Tortes gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nelīp pie kociņa – torte gatava! Ja tortes virsma cepšanas laika ir ieplaisājusi, tas nekas, jo tā tiks pārsmērēta ar glazūru.
Kad torte atdzisusi, pagatavo glazūru: ūdens peldē, nepārtraukti maisot, karsē saldo krējumu un šokolādi.
Kad šokolāde ir izkususi, to pārziež pāri tortei.
Pasniedz atdzesētu.
Kadel man ta kuka sakritas? viss vidus iekrita ieksa,un dabuju pacept ilgak jo vidus bija vel jels pec 1,5h… Nesaprotu ko es dariju nepareizi? !!
Vai temp tieshám 50 C?
Labvakar. Mani arī sākumā izbrīnija, ka šī kūka jācepj 50 °C temperatūrai, bet tomēr darīju kā receptē rakstīts. Man diemžēl nekas īsti necepās. Vai tiešām šī kūka jācepj 50 °C ?
Dažkārt cepeškrāsnīm iebūvētie termometri neatbilst reālajai situācijai. 1) vai pirms tam uzsildījāt cepeškrāsni līdz 180 C kā bija minēts receptē? 2) virtuvē vienmēr noderēs virtuves termometrs (speciāli domāts lietošanai cepeškrāsnīs). Tie nav dārgi, bet ļauj precīzi noteikt vai temperatūra ir īstā un atbilst cepeškrāsnī iebūvētā termometra rādījumiem.
Šī cepšanas sistēma man arī galīgi nenostrādāja. Pēc 1,5 h viss bija škjidrs un griezu atpakaļ grādus uz 180 un cepu, tad pēc kādas pus h samazināju grādus un pacepu kādu laiku. Bet kūka garšīga, iesaku visiem pagatavot. Tikai jāuzmanās ar to temperatūru.
Manuprāt receptē domāts grādus samazināt līdz 150. Tie 50 ir tikai drukas kļūda
Receptes tekstā patiesi ir ieviesusies drukas kļūda – jābūt 150 °C
Uz šo brīdi receptē šī informācija ir izlabota. Paldies par vērību!