ŠOKOLĀDES DESA

Viegla
līdz 1 h
16 personām

Kurš gan neatceras šo bērnības gardumu! Ilgu laiku biju pārliecināta, ka šo desertu nevajag bojāt, to “pārveidojot”, un ka tas jāatstāj tāds, kāds ir, bet tagad saku, ka vajag riskēt! Pamēģiniet klasiskās piedevas – cepumus, marmelādi – aizstāt ar ko citu, piemēram, ar godži ogām, zīdkoka ogām, žāvētām dzērvenēm, riekstiņiem utt. Būs garšīgi un ne tik saldi.

Sastāvdaļas

  • 100 g mīksta sviesta
  • 2 lauku olas
  • 150–200 g brūnā cukura
  • 100–150 g kakao pulvera (nesaldināta)
  • godži ogas, zīdkoka ogas, žāvētas dzērvenes, cepumi un citas piedevas, kas garšo
  • samaltas kaltētas zemenes vai citas ogas

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, līdz cukurs izkusis. Pa vienai pievieno olas. Uzmanīgi (jo kakao ļoti put!) un pa daļām pievieno kakao pulveri, labi iemaisot, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Masai pievieno ogas, riekstus, sadrupinātus cepumus. Visu samaisa un izveido šokolādes desu.
  3. Izklāj uz galda foliju. Folijā vienā kārtā šokolādes deserta garumā ber samaltas kaltētas ogas tā, lai, šokolādes desu tinot folijā, tā tiktu ieviļāta kaltētajās ogās. Labi ietin un liek saldētavā uz pāris stundām vai nakti.
  4. Bauda kopā ar labu, stipru espresso kafiju.