fbpx

Sēņu pastēte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šī pastēte garšos lieliski, vienkārši uzsmērēta uz maizītes, īpaši rupjmaizes. To var izmantot arī kā pildījumu tartēs un pīrāgos, tā dos dziļu umami garšu, kas parasti pietrūkst veģetārajos ēdienos.

Sastāvdaļas

  • 500 g sēņu, kādas ir pieejamas, piemēram, šampinjoni
  • 5 zariņi svaiga timiāna
  • 3–4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1–2 daiviņas ķiploku
  • 100 g Parmas siera
  • ½ tējkarotes cukura
  • sviests, sāls
  • pēc izvēles var pievienot nelielu buntīti pētersīļu un 40 ml baltvīna – tas nav obligāti, bet piešķirs interesantāku aromātu

Pagatavošana

  1. Sēnes cep sviestā, pievienojot timiāna zariņus un ķiplokus. Cep, līdz sēnes kļūst zeltaini brūnas. Ja izmanto baltvīnu, tad to pievieno gatavošanas beigās un ļauj notvaicēties vismaz pusei tā daudzuma, kam karstā pannā vajadzētu notikt ļoti ātri.
  2. Visu liek blenderī, izlasot ārā kokainos timiāna zariņus. Pievieno lielāko daļu siera, atstājot dažas šķēlītes, ko likt uz maizītēm tekstūras kontrastam. Visu sablendē un pēc garšas pievieno vēl sāli, sojas mērci un cukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: