Saldo kartupeļu un čili pankūkas ar plucinātu jēra gaļu

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Šis ir ļoti austrumniecisks ēdiens, piepildīts ar Āzijas reģionam raksturīgām garšām un to kombinācijām. Gana pikants, bet asumu var regulēt pēc personiskās asuma izturības.

Sastāvdaļas

  • 2 saldie kartupeļi
  • 1 čili pipars (ja nemīl asumu, var likt mazāk)
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas putraimu
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 2 purava lapas
  • 1 kg Īslandes piena jēra ciskas
  • 2 ēdamkarotes asi saldās čili mērces
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 laims
  • eļļa cepšanai
  • svaigs koriandrs pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Jēra gaļu liek cepties līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 2 stundas, līdz gaļu ir viegli sadalīt.
  2. Kad jēra gaļa izcepusies, to ar dakšiņu vai pirkstiem sadala smalkās šķiedriņās.
  3. Pannā apcep smalkās pusripiņās sagrieztu sarkano sīpolu, pievieno brūno cukuru, sakapātu ķiploku, sojas mērci un asi saldo čili mērci. Iejauc saplucināto jēra gaļu un pārber ar sezama sēkliņām.
  4. Saldos kartupeļus nomazgā, nomizo un sarīvē uz vidēja lieluma rīves.
  5. Sarīvēto masu liek lielā bļodā, pievieno ļoti smalki sakapātu čili piparu, maltu kumīnu, kukurūzas putraimus un olu. Visu samīca viendabīgā, slapjā masā.
  6. Purava lapas sagriež 10 cm garās un ļoti smalkās strēmelītēs
  7. Uz pannas lej nelielu daudzumu eļļas, liek 3–4 sagrieztās purava strēmelītes un pāri tām 1 ēdamkaroti pankūku masas. Izlīdzina to, pāris minūtes apcep, tad apmet uz otru pusi un cep vēl ~ 3–4 minūtes. Tā turpina ar visu masu, līdz tā iztērēta un uz pankūku virspuses veidojas zaļš rakstiņš.
  8. Pankūkas pasniedz ar plucināto jēra gaļu, svaigu koriandru un laima daiviņām.