Recepte

Sāļā tarte ar sparģeļiem un kazas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Pavasaris ir laiks, kad tā vien gribas pāriet uz vieglākām maltītēm. Ēdienkartē arvien biežāk parādās dažādi salāti un vieglākas uzkodas. Sāļais pīrāgs (tarte) ir lielisks veids, kā vakariņu vai pusdienu salātu porciju padarīt sātīgāku. Viegli pagatavojams ēdiens, kam ir bezgala daudz variāciju. Pamatam izmantotā mīkla ir nemainīga, kaut gan ir iespēja izmantot arī kārtaino mīklu. Šoreiz – ar sparģeļiem un kazas sieru.

Sastāvdaļas

  • apaļa vai taisnstūrveida cepamā forma

MĪKLAI

  • 250 g miltu
  • 1 olas dzeltenums
  • 125 g sviesta istabas temperatūrā
  • 50 ml ūdens
  • šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM

  • 200 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g svaigā kazas siera
  • liela sauja zaļo sparģeļu

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mīklu. To var darīt arī iepriekšējā vakarā. Uz darba virsmas vai palielā bļodā ieber miltus, centrā izveido bedrīti, kurā iesit vienu olas dzeltenumu, kubiņos sagrieztu sviestu un ūdeni (lej pakāpeniski, visu uzreiz ne). Samīca visu kopā, bet nevajag pārmīcīt, tad mīkla būs pārāk elastīga un staipīga. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  2. Mīklu izrullē un klāj ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā. Nolīdzina maliņas un ar dakšu mazliet sadursta pamatni.
  3. Pagatavo pildījumus. Sparģeļus noblanšē vārošā sālsūdenī, tad atdzesē tos aukstā ūdenī. Daļu sparģeļu sagriež mazos gabaliņos, saber uz mīklas pamatnes un izlīdzina. Pārējos atstāj veselus.
  4. Bļodā samaisa pienu, saldo krējumu, gabaliņos sadrupinātu mīksto sieru un mazliet sāls, kā arī citas garšvielas pēc izvēles. Pildījumu lej formā.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai, un cep tarti ~ 25–30 minūtes. Kad tarte ir cepusies ~ 20 minūtes, uz tās smuki izkārto nesagrieztos sparģeļus (tie vairs nenogrims pildījumā). Cep, līdz tarte gatava un pildījums sabiezējis līdz galam. Pirms pasniegšanas un griešanas tarti atdzesē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: