Recepte

Recepte, lai vari ilgāk zvilnēt pludmalē! Ātrie salāti ar vistu, pilngraudu makaroniem un pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Vasaras mums ir īsas, un Uģis Veits no “Gatavo 3” labprāt šo gadalaiku izbauda ārā, nevis pie plīts, ilgi gatavojot. Tieši tamdēļ viņa iecienītākais ēdiena veids šajā sezonā ir salāti, un šoreiz viņš padalīsies ar ātro recepti vistas salātiem ar pilngraudu makaroniem, ķimeņu sieru, mazsālītiem gurķīšiem un pesto.

Pozitīvais slinkums šo salātu pagatavošanā

Pirmkārt, jau pesto. Ierasti pesto gatavo ar piestu, taču, lai šī recepte būtu patiešām fiksa, Uģis iesaka izmantot rokas blenderi. Rezultāts daudz neatšķirsies no tradicionālās pagatavošanas.

Otra lieta – vistas sadalīšana. Skaidrs, ka atkaulosim kūpināto vistu ar rokām. Ar rokām arī var vistu sadalīt smalkāk salātiem. Kā saka Uģis, “ar rokām sanāk dabiskāk un arī kodienam forši”.

Treškārt, netērē laiku un nesmērē nazi arī smalcinot ķimeņu sieru. To tīri labi var sadrupināt ar rokām. Apliecinājumu šim apgalvojumam redzēsi receptes video.

Lai salātus vizuāli nedaudz “atdzīvinātu”, pietaupi nelielu daudzumu ķimeņu siera un dažas bazilika lapiņas. Kad salāti gatavi, pārdrupini pāri sieru un dekoram izvieto uz salātiem dažas bazilika lapiņas.

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • 500 g kūpinātas vistas
  • 150 g pilngraudu makaronu
  • 2 – 3 mazsālīti gurķi
  • 1 buntīte bazilika
  • puse čili
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 50 ml olīveļļas
  • 50 g cietā siera
  • sāls
  • sula no puses citrona
  • 1 ritulis ķimeņu siera

Pagatavošana

  1. Notīra no kauliem kūpinātu vistu, ar rokām sadala mazākos gabalos.
  2. Notīra baziliku no kātiem, liek blenderī ar ķiploku un čili, pievieno cieto sieru, citronu sulu, labu olīveļļu un sablendē.
  3. Novāra un atdzesē pilngraudu pastu.
  4. Sagriež mazsālītos gurķus, sajauc bļodā ar vistu, pastu un bazilika pesto, piedrupina ķimeņu sieru.
  5. Sastāvdaļas kārtīgi sajauc un pasniedz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: