fbpx

Polenta ar cūkgaļas cepeti un plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g polentas
  • 200 ml piena
  • 150 g rīvēta siera
  • šķipsniņa ķiploku sāls
  • 10 žāvētas melnās plūmes
  • 30 ml balzametiķa Prisma
  • 1 sarkanais sīpols
  • 300 g cepeša
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls pēc garšas
  • 1 ēdamkarote sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo polentu. Nelielā katliņā uzkarsē pienu un iemaisa tajā polentu. Visu laiku maisot, ļauj tai uzbriest. Pievieno sāli un rīvēto sieru. Turpinot maisīt, ļauj sieram izkust. Atliek malā. Ja šķiet, ka masa pārāk sabiezē, var pievienot nedaudz ūdens.
  2. Plūmes sagriež mazākos gabaliņos un apcep izkausētā sviestā. Pievieno smalkos gabaliņos saplūkātu cepeti un smalki sagrieztu sarkano sīpolu. Visu sautē, līdz garšas sajaucas. Pievieno balzametiķi un sautē vēl 5 minūtes.
  3. Pirms pasniegšanas polentu uzkarsē, pāri tai kārto cepeša un plūmju masu. Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: