Šis ir it kā vienkāršs deserts, tomēr tā gatavošanu var saukt par piņķerīgu, tas prasa koncentrēšanos un pacietību. Galvenais – jāievēro precizitāte, tātad svari ir obligāti.
TARTES PAMATNĒM
100 g sasmalcinātu pistāciju bez sāls
160 g augstākā labuma miltu
35 g pūdercukura
½ tējkarotes sāls
113 g sviesta, nesālīta
20–30 ml auksta ūdens
1 olas baltums, viegli saputots
PANNA COTTA KRĒMAM
250 ml piena
3 tējkarote smalkā želatīna pulvera
30 g smalkā cukura
250 ml saldā krējuma
1 tējkarote rožūdens esences (pēc izvēles)
šķipsniņa sāls
ŽELEJAI
240 ml ogu sīrupa, kas nedaudz atjaukts ar ūdeni
30 g smalkā cukura
2 tējkarotes želatīna pulvera
pāris piles rožūdens esences
lobītas pistācijas un ēdamie ziedi vai kaltētas ziedlapiņas dekorēšanai
Komentāri: