Mazliet neierastāks skats uz Ziemassvētkos iemīļotajiem pelēkajiem zirņiem ar speķi. nedaudz mainot gatavošanas procesu, iegūstam burvīgu uzkodu ar Ziemassvētkiem raksturīgajām garšām. noteikti derēs arī pēcsvētku rītā, ja zirņu ēdāji nebūs bijuši uzdevumu augstumos.
1. Sablendē sezama sēklas, ķiploka daiviņu un 50 ml olīveļļas, iegūstot tahini pastu.
2. Daļu bekona sagriež mazos gabaliņos, atstājot pāris šķēlītes dekorēšanai. novārītus pelēkos zirņus un bekonu mazliet apcep uz pannas, lai bekona tauki sajaucas ar zirņiem.
3. Visu atdzesē un sablendē. Pievieno tahini pastu pēc garšas. Lai masa būtu viendabīgāka un vieglāk blendējama, tai pievieno atlikušos 50 ml olīveļļas. olīveļļu var aizstāt ar mīkstu sviestu.
4. Pilda trauciņos, dekorējot ar grauzdēta bekona šķēlītēm, un atdzesē ledusskapī. Pasniedz uz grauzdētām maizītēm vai rupjmaizes šķēlītēm.
1. Sablendē sezama sēklas, ķiploka daiviņu un 50 ml olīveļļas, iegūstot tahini pastu.
2. Daļu bekona sagriež mazos gabaliņos, atstājot pāris šķēlītes dekorēšanai. novārītus pelēkos zirņus un bekonu mazliet apcep uz pannas, lai bekona tauki sajaucas ar zirņiem.
3. Visu atdzesē un sablendē. Pievieno tahini pastu pēc garšas. Lai masa būtu viendabīgāka un vieglāk blendējama, tai pievieno atlikušos 50 ml olīveļļas. olīveļļu var aizstāt ar mīkstu sviestu.
4. Pilda trauciņos, dekorējot ar grauzdēta bekona šķēlītēm, un atdzesē ledusskapī. Pasniedz uz grauzdētām maizītēm vai rupjmaizes šķēlītēm.
Komentāri: