fbpx

Pavlovas ar šokolādes un balzama krēmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g olu baltumu
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote kakao

KRĒMAM

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 150 ml saldā krējuma
  • 50 g Rīgas Melnais balzams

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 °C temperatūrai. Lielā bļodā puto olbaltumu kopā ar cukuru. Puto, līdz cukurs gandrīz izkusis un olbaltums kļuvis ļoti stingrs. Tad gatavajā olbaltumā iemaisa kakao. Liek to konditorejas maisiņā un uz cepamā papīra izspiež vienādus groziņus. Liek krāsnī cepties, noregulējot temperatūru līdz 100 °C. Cep vismaz 1 stundu 30 minūtes. Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.
  2. Pagatavo krēmu. Bļodā liek sakapātu šokolādi. Mazā katliņā silda saldo krējumu kopā ar balzamu, bet neļauj uzvārīties. Kad šķidrums sasilis, pievieno to šokolādei un ar putojamo slotiņu mierīgi maisa, līdz krēms sabiezējis un stingri tur formu.
  3. Krēmu liek konditorejas maisiņā un dekorē atdzisušās pavlovas. Dekorācijām piestāvēs šokolādes gabaliņi un ogas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: