fbpx

Pasta a la vodka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g pasta penne vai cita tipa makaronu
  • 400 g konservētu plūmju tomātu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 čili pipars
  • 2 zariņi timiāna (ja ir pieejami)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 70 ml degvīna
  • 100 g cietā tipa siera
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Tomātus sablendē viendabīgā masā kopā ar čili, timiānu un ķiploka daiviņām.
  3. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sablendēto tomātu masu un karsē ~ 5 minūtes. Tad pievieno degvīnu un turpina karsēt.
  4. Iemaisa sviestu, saldo krējumu un sarīvētu sieru, pakarsē vēl mazliet, ik pa laikam pagaršojot. Sākumā degvīna dēļ mērcei būs sīva garša, taču, mazliet pakarsējot, mērce kļūs arvien saldenāka un sīvums pārvērtīsies patīkamā asumā.
  5. Gatavai mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus, iemaisa tajā makaronus un pasniedz karstus.

Ja vēlas, pasniedz ar sviestā ceptām tīģergarnelēm vai gaļas bumbiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: