Ogu bole

Viegla
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 400g zemeņu
  • 200g ķiršu
  • 1/4 neliela arbūza
  • 3 persiki
  • 200g sarkano vīnogu
  • 1 citrons
  • 1 l ledus
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 pudele viegla baltvīna
  • 2 pudeles šampanieša

Pagatavošana

  1. Ogas noskalo un nosusina.
  2. Zemenes sagriež četrās daļās un ieber boles traukā. Pārkaisa ar cukuru.
  3. Persikus sagriež nelielos gabaliņos, ķiršiem izņem kauliņus, vīnogas pārgriež uz pusēm. Arbūzu sagriež gabaliņos. Visas sastāvdaļas pievieno zemenēm.
  4. Pielej pudeli vīna un liek aukstumā uz 2-3 stundām.
  5. Pirms pasniegšanas pievieno šampanieti un ledu.

 

Variācija par tēmu:

Bērniem boli gatavo uz upeņu sulas bāzes, pievienojot bērnu šampanieti, piemēram, “Mežezers”.