Ogļhidrātiem bagātas pusdienas – pilngraudu rīsi ar pākšaugiem
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
1 glāze pilngraudu basmati rīsu
200 g saldētu zaļo zirnīšu
200 g sarkano pupiņu
ķiršu tomātiņi
1 tējkarote kurkumas
1–2 tējkarotes vieglas sojas mērces
klāt pēc izvēles 100 g zivs vai gaļas
Pagatavošana
Rīsus 15 minūtes mērcē aukstā ūdenī. Tad nolej ūdeni, aplej ar svaigu un liek vārīties, pievienojot kurkumu un sāli. Kad ūdens novārījies tik tālu, ka tas virs rīsiem vairs nav redzams un rīsos izveidojušies mazi gaisa caurumiņi, samazina liesmu līdz minimālai un atstāj uz 10 minūtēm vēl pasautēties, katlam uzliekot vāku.
Uzvārītajiem rīsiem pievieno saldētos zirnīšus, samaisa un atstāj 5 minūtes sasilt.
Pasniedzot porciju, to var papildināt ar pupiņām un uz pusēm sagrieztiem ķiršu tomātiņiem.
1 porcija satur aptuveni 400 kcal, 65 g ogļhidrātu.
Komentāri: