Lasis saldkrējuma un siera mērcē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesela laša fileja
  • 250 ml saldā krējuma
  • 150 g Krievijas siera
  • dilles
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Fileju nosusina ar papīra salveti. Sagriež tik gabaliņos, cik būs ēdāju.
  2. Sarīvē sieru.
  3. Dilles nomazgā un sagriež.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Karstumizturīgā traukā liek filejas gabaliņus, pārkaisa ar sāli un pipariem. Virsū liek dilles, arī diļļu kātus. Visu pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
  5. Traukam liek virsū vāku vai, ja vāka nav, pārklāj ar 2-3 folijas kārtām. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
  6. Pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem, kartupeļu biezputru vai vienkārši novārītiem, ar svaigām dillītēm pārkaisītiem kartupeļiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fileju nosusina ar papīra salveti. Sagriež tik gabaliņos, cik būs ēdāju.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarīvē sieru.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dilles nomazgā un sagriež.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Karstumizturīgā traukā liek filejas gabaliņus, pārkaisa ar sāli un pipariem. Virsū liek dilles, arī diļļu kātus. Visu pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Traukam liek virsū vāku vai, ja vāka nav, pārklāj ar 2-3 folijas kārtām. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.

6. pagatavošanas solis
Lasis-6

Pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem, kartupeļu biezputru vai vienkārši novārītiem, ar svaigām dillītēm pārkaisītiem kartupeļiem.

Komentāri:

  • Valija saka:

    Ātri, vienkārši un gardi! Dilles piedod labu aromātu un garšu, bet saldais krējumiņš feini pasutina lasīti savā sulā. Es vēl ārkaisīju smalki sakapātu ķiplociņu. Dievīgi!

  • Kate saka:

    Lieliska recepte! Es arī pievienoju ķiploku un sanāca garšīgs, sulīgs (beidzot!) lasis dievīgā mērcē. Beidzot esmu atradusi recepti, pēc kuras pagatavots lasis man garšo!