Kūpinātu stirnas ribiņu zupa

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
15 personām

Sastāvdaļas

2 kg kūpinātu stirnas ribiņu

1,5 kg kartupeļu

1 kg burkānu

½ kg sīpolu

2 saujas grūbu

1 daiviņa ķiploka

1 bundža konservētu zaļo zirnīšu

sāls, pipari

bunte diļļu

krējums pasniegšanai

 

 

Pagatavošana

  1. Ugunskura katlā lej ūdeni un liek tajā vārīties ribiņas.
  2. Pievieno noskalotas grūbas un ļauj tām novārīties vismaz 20 minūtes. Pakāpeniski pievieno apceptus sīpolus, ķiplokus un burkānus.
  3. Tad pievieno sagrieztus kartupeļus, pievieno zirnīšus.
  4. Pirms pasniegšanas pievieno sakapātas dilles un bauda kopā ar skābo krējumu.