Recepte

Grilētu Briseles kāpostu un brokoļu salāti ar lēcām un ķiršu tomātiņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Grila garša parāda brokoļu īsto raksturu un padara salātus sātīgākus, tādējādi, ļoti iespējams, tie garšos arī izteiktiem brokoļu un salātu neēdājiem. Garšas savieno un īpaši izceļ arī burvīgā krēmīgi zaļā mērce.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 300 g lēcu
  • 1 galviņa brokoļu salātu
  • 300 g Briseles kāpostu
  • 300 g ķiršu tomātiņu
  • 1 sauja ciedru riekstu

Mērcei

  • 3–5 ēdamkarotes citronu sulas
  • 50 ml olīveļļas
  • 50 g grauzdētu mandeļu
  • 70 ml ūdens
  • 1 sauja pētersīļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sāls

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Lēcas ieber aukstā ūdenī, pievieno sāli, karsē, līdz ūdens sāk vārīties, un vāra 5 minūtes. Uzreiz nokāš, citādi lēcas pārvērtīsies putrā un būs zaudējušas struktūru, kas nepieciešama salātiem.

2. Uz sausas, ļoti karstas grilpannas liek uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostus un brokoļus. Ja nav grilpannas, var izmantot parasto pannu. Kad dārzeņi nedaudz apdeguši (~ 3–5 minūtes), uzlej karstu ūdeni, un ļauj tam iztvaikot.

3. Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm. Ciedru riekstus apgrauzdē, bet ļoti uzmanīgi, jo tie ātri piedeg.

4. Mērces sastāvdaļas sablendē. Pieregulē garšu – mērcei jābūt mazliet stiprākai (sāļākai, izteiksmīgākai), nekā šķistu pieņemami, jo, izņemot lēcas, pārējām salātu sastāvdaļām sāls un citas garšvielas nav pievienotas.

5. Visas salātu sastāvdaļas sajauc un pārlej ar mērci. Mērci nevajag žēlot, jo brokoļi un Briseles kāposti paši par sevi ir pasausi, tie tikai priecāsies par bagātīgu mērces daudzumu.

 

1. pagatavošanas solis
KapostuSalati_1

1. Lēcas ieber aukstā ūdenī, pievieno sāli, karsē, līdz ūdens sāk vārīties, un vāra 5 minūtes. Uzreiz nokāš, citādi lēcas pārvērtīsies putrā un būs zaudējušas struktūru, kas nepieciešama salātiem.

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
KapostuSalati_2

2. Uz sausas, ļoti karstas grilpannas liek uz pusēm pārgrieztus Briseles kāpostus un brokoļus. Ja nav grilpannas, var izmantot parasto pannu. Kad dārzeņi nedaudz apdeguši (~ 3–5 minūtes), uzlej karstu ūdeni, un ļauj tam iztvaikot.

3. pagatavošanas solis
KapostuSalati_3

3. Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm. Ciedru riekstus apgrauzdē, bet ļoti uzmanīgi, jo tie ātri piedeg.

4. pagatavošanas solis
KapostuSalati_4

4. Mērces sastāvdaļas sablendē. Pieregulē garšu – mērcei jābūt mazliet stiprākai (sāļākai, izteiksmīgākai), nekā šķistu pieņemami, jo, izņemot lēcas, pārējām salātu sastāvdaļām sāls un citas garšvielas nav pievienotas.

5. pagatavošanas solis
KapostuSalati_final

5. Visas salātu sastāvdaļas sajauc un pārlej ar mērci. Mērci nevajag žēlot, jo brokoļi un Briseles kāposti paši par sevi ir pasausi, tie tikai priecāsies par bagātīgu mērces daudzumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: