Izaicinām Šefpavāru!
Īpašie piedāvājumi

RECEPŠU KOLEKCIJAS

Receptes Pēc ēdiena veida

Žurnāls

E-ŽURNĀLS “Pie Galda!” 2024.gada februāra/marta numurs

Par žurnālu

Žurnāls Pie Galda! tagad arī digitālā formātā! Šogad būsim vēl pieejamāki ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē🥳 Iegādājies digitālo žurnālu, saņem lejupielādes linku un veido personīgo digitālo recepšu arhīvu savā datorā vai viedierīcē. Ideāli!👌


Bet ja vēlies būt pats pirmais, kas saņem žurnālu savā pastkastītē 👉 abonē žurnālu gardu iedvesmu pilnam gadam!


2024.gada pirmais numurs ir klāt!

Februāris un marts, šķiet, ir tas laiks, kad ziema jau visiem ir gana un gribas ātrāk tās pirmās pavasara vēsmas. Un tad atnāk lieli mīnusi, un atkal sākas bezcerīgā ziemas sajūta, ka tā nekad nebeigsies. Bet beigsies. Un pienāks vasara, un ziema šķitīs kaut kas ļoti tāls un atrauts no realitātes.

Zinot to, kā lielākā daļa jūtas šajā periodā, apzināti izvēlējāmies šajā numurā iekļaut vairāk krāsu un vairāk saules. Lai šis saulainais numurs iedvesmo jūs izmēģināt ko jaunu un atrast interesantus garšu salikumus pelēkajā ikdienā.

Tiekamies pavasarī!

Ieskaties

VESELĪGA UZTURA CEĻVEDIS ĢIMENEI “Ēstprieks”

Veselīga Uztura Ceļvedis Ģimenei “Ēstprieks”

PAR AUTORIEM UZTURA SPECIĀLISTE LIZETE PUGA. Divu bērnu mamma Lizete Puga ir uztura speciāliste ar 10 gadu pieredzi, seši no tiem aizvadīti Bērnu slimnīcas uztura speciālistes amatā. Pati Lizete bērnībā esot bijusi izvēlīgais ēdājs – neēda ne skolā, ne ārpus mājas. Līdz ar to jautājumi, kas saistīti ar bērnu ēšanas paradumiem, Lizetes dzīvē ir bijuši aktuāli vienmēr, bet padziļinātāka interese par tiem parādījās tieši studiju gados. Lizete uzskata, ka galvenais bērniem ir piedāvāt saprotamu ēdienu un atrast veidus, kā veiksmīgi iekļaut arī tos produktus, kas bērniem garšo mazāk. Lizetes lielākā iedvesma ikdienā ir viņas pacienti, kas zina, ka jāēd tā, lai pašam ir prieks par to!   ŠEFPAVĀRS JĒKABS NAUMOVS. Divu bērnu tēva Jēkaba Naumova šefpavāra karjera aizsākās pirms 15 gadiem. Jau 16 gadu vecumā viņš sāka apgūt pavārmākslu. Šefpavāra pieredzi guvis tādos izcilos Latvijas restorānos kā “Forest”, “Mākonis” un “Minox”. Jēkabam... Iegādāties

Augu valsts ēdieni

Edgars Sanders “Augu valsts ēdieni”

PAR AUTORU  Ar augu valsts ēdienkarti man ir ļoti ciešas attiecības jau vairāku gadu garumā, tāpēc esmu pārliecinājies gan par to, ka augu valsts ēdiens var būt garšīgs, sātīgs un interesants, gan to, ka tas ir nebeidzami dažāds. Es pats nepārtraukti atklāju arvien jaunu garšu pasauli, tāpēc man ir nepārvarama vēlme iepazīstināt arī citus ar saviem atklājumiem. Tāpēc šī grāmata ir gan pierādījums visam iepriekš teiktajam, gan arī manas pieredzes apkopojums. Meklē Edgaru sociālajos tīklos: Instagram @_eddie_sanders_ TikTok: _eddie_sanders_   Grāmata tapusi sadarbībā ar Rimi, Electrolux un Naturli. Iegādāties

Mīlestība virtuvē

Jana Medova “Mīlestība virtuvē”

Par autori: Jana Medova ir Latvijā pazīstama dzīvesstila blogere un trīs mazu bērnu mamma ar pilna laika mājas soli un ideju un lielu dzīves plānu pilnu galvu. Janai ir sava formula, kā ātri un no vienkāršiem produktiem uzburt gardus ēdienus un šajā dzīves garšu jūklī būt laimīgai. Mums un jums par laimi – viņa ar to dalās. Lai šī grāmata iedvesmo jaunām garšām! Lai vienmēr ir omulīgi kā mājās un garšīgi kā restorānā! Autore par grāmatu: Man šķiet, ka jebkurš cilvēks virtuvē, tāpat kā es, iziet cauri jeb izdzīvo visas psiholoģiskās aizsardzības fāzes. Noliegums: “Nē, es negribu atkal gatavot!” Dusmas: “Kāpēc atkal es?! Kāpēc tikai man jādomā, kas mums būs vakariņās?” Kaulēšanās: “Tā, varbūt pasūtām gatavu ēdienu? Bet negribas lieki tērēt naudu... Vai varbūt vakariņās ēdīsim brokastu pārslas? Nē, pēc stundas visi atkal būs izsalkuši...” Depresija: “Man vienalga, ko gatavot. Ēdiet, ko gribat.” Pieņemšana: “Nu ko, bez manis... Iegādāties

Kas notiek bērnudārzā

Dana Gulbe “Kas notiek bērnudārzā” otrais, papildinātais izdevums

Šī ir praktiska un noderīga grāmata ikvienam bērnudārznieka vecākam. Grāmatā ir aplūkoti dažādi praktiski jautājumi, sākot ar bērnudārza izvēli, uzsākšanas vecumu, dienas norisēm, līdz pat ieteikumiem, gatavojoties skolai. Četrās nodaļās atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem atradīs gan ģimenes, kurām dārziņš vēl tikai priekšā, gan vecāki, kuru bērni jau tuvojas skolas vecumam. Autore tic – ģimenes un bērnudārza saistībai ir jābūt vēl ciešākai, nekā tā ir tagad, jo pirmsskolas vecums ir pamats cilvēka personības veidošanā. Turklāt, izprotot  procesus un notikumus bērnudārzā, ikviens vecāks var gūt vairāk miera un uzticēšanās, kas ir īpaši svarīgi skaistai šī dzīves posma izdzīvošanai. Jāatzīmē, ka Dana Gulbe grāmatas tapšanas laikā tikusies ar vairākiem desmitiem bērnudārzu audzinātāju gan pašvaldības, gan privātajos bērnudārzos, uzklausot arī viņu pieredzi. ''Bērnudārzs pilda kā māju, tā izglītības iestādes funkciju. Bērnudārzs ir gan vieta, kur bērns ēd, guļ, spēlējas jeb vienkārši dzīvo, gan... Iegādāties

Sakārto māju, sakārto prātu

Danas Gulbes grāmata “Sakārto māju, sakārto prātu”

Dana Gulbe, zīmola Dana ar kasti autore, patiešām mīl kārtību! Aizraušanās, kas sākās bērna kopšanas atvaļinājuma laikā pašas mājās, nu kļuvusi par atpazīstamu platformu un vietu, kur ikviens var iedvesmoties un gūt zināšanas savas vides sakārtošanai.

 

Dana dodas pie cilvēkiem viņu mājās, kā arī lasa lekcijas un veido tiešsaistes kursus ar vienu skaidru mērķi – palīdzēt katram atgūt kontroli pār sev piederošo un mieru, esot savās mājās. Zināšanas koučingā un patiesa misijas izjūta palīdz Danai piekļūt pie nekārtības dziļākajiem iemesliem, tāpēc fiziskās pasaules kārtošana ir nesaraujami saistīta ar kārtību galvā. Dana ar kasti autore tic, ka sakārtot savas mājas un prātu var jebkurš, ja vien ieklausāmies sevī un ievērojam vienkāršus un pārbaudītus paņēmienus. Šajā grāmatā Dana soli pa... Iegādāties

Svinam

Baibas Prindules-Rences grāmata “Svinam”

Baiba Prindule Rence ir viena no pieprasītākajām dekoratorēm, vides stilistēm, svētku meistarēm. Baibai Instagram seko vairāk kā 20000 cilvēki, kas dienu dienā smeļas idejas un pieprasa arvien jaunus risinājumus un iedvesmu svētkiem. Tādēļ arī grāmatas nosaukums – SVINAM!

Grāmata "SVINAM" ir par iedvesmu un padomiem, kā padarīt skaistus svētkus tikai pašiem sev vai visai plašajai radu un draugu saimei, sanākot uz vasaras svētkiem pagalmā. Grāmatu veido stāsti, kas īpaši aizķērušies atmiņā Baibai, darbojoties šajā nozarē, tomēr lielākā daļa svētku radīti īpaši šai grāmatai, domājot par jaunākajām tendencēm un aktualitātēm dekorāciju un vides dizaina pasaulē. Grāmatu īpašu padara arī tas, ka vairāk nekā 1000 dažādās fotogrāfijas, kas visas atrodas grāmatas lappusēs, fotografējusi Linda Lauva – viena no pieprasītākajām un pasaulē atpazīstamākajām... Iegādāties

Našķoties bērnībā

Zanes Grēviņas grāmata “Našķoties bērnībā”

Zanes Grēviņas grāmata “Našķoties bērnībā” ir kā mīļš apskāviens ar vairāk nekā simt gardām un dažādās bērnībās piedzīvotām receptēm, kuras jebkurš lasītājs varēs izmantot savā ikdienā. Zanei šī ir jau otrā pavārgrāmata, bet viņas pirmā grāmata “Našķoties” atzīta par 2019. gada pirktāko grāmatu Latvijā. Autore dažos gados ir ieguvusi tūkstošiem lasītāju tāda paša nosaukuma blogam, vienkāršā valodā atklājot visdažādākās receptes tiem, kuri vēlas gatavot saprotami un garšīgi. Grāmatā “Našķoties bērnībā” atrodamas receptes, kuras izdosies un aizvedīs kādā tuvākā vai tālākā atmiņu ceļojumā. Autore ir pārliecināta, ka garšīgākās atmiņas nav jāglabā omas skapī pie porcelāna servīzēm, bet tās var izmantot kā ikdienā, tā svētkos. Pārlapojot grāmatu, rodas sajūta, ka turi rokās Zanes ģimenes albumu, kas ar ļoti personīgiem stāstiem un atmiņām iepazīstina ar bērnībā biežāk gatavotajiem ēdieniem. Grāmata iedalīta septiņās nodaļās, sākot... Iegādāties

Našķoties

ZANES OZOLIŅAS GRĀMATA “NAŠĶOTIES”

Gandrīz 100 recepšu, kas vienmēr izdosies, apkopotas Zanes Ozoliņas jaunajā grāmatā “Našķoties”. Ēst gatavošanas entuziaste dažos gados ieguvusi tūkstošiem lasītāju tāda paša nosaukuma blogam, vienkāršā valodā atklājot visdažādākās receptes tiem, kuri vēlas gatavot saprotami un garšīgi. “Ēdienu gatavoju savam priekam, draugiem un ģimenei. Pirms pāris gadiem nolēmu, ka receptes, ko parasti mēdzu nosūtīt draugiem elektroniski, jāpublicē blogā, kur gatavot gribētāji tās visas varētu atrast arī bez manas palīdzības. Pēc kāda laika uzzināju, ka mans draugu loks pārtapis desmitu tūkstošu lasītāju pulkā un receptes gatavo cilvēki ne tikai Cēsīs, Rēzeknē, Daugavpilī, Rīgā un Engurē, bet arī Parīzē, Kairā, Dublinā, Londonā un citās pasaules vietās. Grāmata tomēr ir vērtība ar savu unikalitāti, tādēļ esmu gandarīta, ka līdz šim virtuālajā vidē veiktais darbs ieguvis taustāmu apveidu un noderēs daudzās jo daudzās virtuvēs!” teic autore Zane... Iegādāties

Annas Pannas kūkas un ne tikai

Ieskaties Izpārdots!

Annas Birmanes grāmata “Annas Pannas kūkas un ne tikai”

Grāmata ir lielisks apkopojums dažādiem gadījumiem un dažādām gaumēm. Ne vienmēr vajag kaut ko sarežģītu un izsmalcinātu, - kad gribas pabūt kopā ar savējiem, noderēs kas vienkāršs, bet ļoti garšīgs. Grāmatā “Annas Pannas kūkas un ne tikai” atradīsiet gandrīz 100 receptes, kas izmēģinātas un atzītas pašas autores mājās un kļuvušas iecienītas arī ikdienā.

Šī ir jau trešā Annas Pannas radītā grāmata ar dažnedažādām kūku receptēm. “Kūku uzcept nemaz nav sarežģīti,” teica Anna un nolēma, ka pienācis laiks jaunai grāmatai, kas derētu visiem “kūkotājiem” – gan tiem, kam patīk “kūkot” ikdienā, gan tiem, kas to dara tikai īpašās svētku reizēs. Šī grāmata ir lielisku recepšu apkopojums dažādiem gadījumiem un dažādām gaumēm. Kad gribas iepriecienāt...

Rīgas kokteiļi

Ieskaties Izpārdots!

Ingusa un Andra Reizenbergu grāmata “Rīgas kokteiļi”

Ingusa un Andra Reizenbergu grāmata “Rīgas kokteiļi” - vienkārši, trāpīgi un garšīgi, no pasaules klasikas līdz inovatīviem garšu meklējumiem. Tas, ko visi zina par Rīgu: tā nekad nebūs gatava, bet, ja būs, tad nogrims. Nav šaubu – Rīga dzīvos mūžīgi, kamēr vien mēs radīsim savus stāstus, dalīsimies sajūtās, iemūžināsim to visu fotogrāfijās un, jā, baudīsim īpašos Rīgas kokteiļus. Lai to darītu, atslēgas vārdam ne vienmēr ir jābūt “bārs”, noķert īpašās garšas sajūtas var arī intīmākā atmosfērā – mājās kopā ar savējiem, romantiskā divvientulībā vai saviesīgā ballītē, kur par dzērienu pagatavotāju var kļūt ikviens no mums. Cik daudzpusīga ir Rīga un tās cilvēki, tik dažādi ir arī šīs pilsētas kokteiļi. Tāpēc grāmata ļaus piedzīvot galvaspilsētas spilgtākās un labākās garšu kombinācijas ikvienam, kas gatavs apgūt dažas pavisam vienkāršas kokteiļzinību lietas, lai pagatavotu satriecošu dzērienu...

Pilnām mutēm

Ieskaties Izpārdots!

Ingas Kalniņas grāmata “Pilnām mutēm”

Ingas Kalniņas pirmā pavārgrāmata bērnu ēdieniem - “PILNĀM MUTĒM”. 

Gatavot bērniem nav tik sarežģīti, kā izklausās. Tas ir pat aizraujoši, vajag tikai sākt! Šajā grāmatā atradīsiet idejas un receptes dažādiem bērnu ēdieniem gan ikdienai, gan svētkiem, kā arī padomus un ieteikumus, lai gatavošana mājās būtu vieglāka, patīkamāka un interesantāka. “Paēduši bērni ir laimīgi bērni, un man neapnīk skatīties uz laimīgiem bērniem,” piebilst pati Inga.

Inga Kalniņa savu dzīvi jau tīņu gados nolēma veltīt labam ēdienam un viesmīlībai. Kur nu vēl labāka valsts kā Francija šīs ieceres īstenošanai. Taču Inga saka: “pat ja dzīve nebūtu mani aizvedusi līdz pavāra diplomam un dzīvei Francijā, es tik un tā izvēlētos pati gatavot savām meitām.”

Viņa ir bloga Le Petit Pot autore un mamma divām lieliskām meitām – Grētai Teodorai un Florencei Rozei. Grāmata veltīta viņas meitām,...

Šokolāde

Ieskaties Izpārdots!

ANNAS PANNAS GRĀMATA “ŠOKOLĀDE”

TV3 kulinārijas šova “Gatavo 3” vadītāja, žurnāla “Pie Galda!” recepšu autore un daudziem zināma kā gardāko eklēru un kūku meistare, ANNA PANNA izdod otro saldumu grāmatu -  “ŠOKOLĀDE”.   Annas Pannas otrās grāmatas izdošana ir likumsakarīga: “Pirms trīs gadiem izdotā grāmata par kūkām bija mans pirmais lielais pieturas punkts un reizē arī atskaites punkts manam darbam. Taču pa šo laiku pieredze un zināšanas ir tikai paplašinājušās un esmu priecīga, ka tajās varu dalīties ar citiem,’’ stāsta Anna. Grāmatas tēma – šokolāde – caurvij katru no 60 receptēm. “Šokolāde ir viena no populārākajām sastāvdaļām dažādu saldumu gatavošanā. Es vēlos parādīt un iemācīt, cik daudz un interesantos veidos var pagatavot šokolādes saldumus – kūkas, desertus, saldas uzkodas un pat dzērienus,’’ skaidro Anna. Grāmata būs lielisks palīgs gan tiem, kas gatavojas spert pirmos soļus kulinārijas pasaulē,...

Visas vakariņas

Ieskaties Izpārdots!

Lindas Vilmansones grāmata “Visas vakariņas”

TV3 kulinārijas šova “Gatavo 3” vadītāja un žurnāla “Pie Galda!” eksperimentu karaliene LINDA VILMANSONE atbildi uz jautājumu: “Kas būs vakariņās?” apkopojusi savā jaunajā grāmatā “VISAS VAKARIŅAS”.  Linda Vilmansone virtuvē eksperimentē jau kopš sešu gadu vecuma. Gadu gaitā uzkrātie garšu un recepšu atklājumi apkopoti jaunajā grāmatā, kas ir ne vien lielisks palīgs ikdienas maltītēm, bet arī vizuāli baudāms izdevums. Linda stāsta: “Šī nebūs grāmata, kurā iemācīties pavārmākslas augstāko pilotāžu. Te apkopotas vienkāršas un interesantas receptes, kas var kalpot kā ideju bāze katra personīgajiem eksperimentiem. Grāmatā atradīsi iedvesmu un atbildes uz ikvakara jautājumiem: “Kas būs vakariņās?” un “Ko lai ātri un garšīgi pagatavo?” Grāmata tapusi ciešā sadarbībā ar talantīgo fotogrāfu Māri Kiseļovu, kurš iemūžinājis Lindas idejas košās fotogrāfijās. Grāmatā apkopotas 88 receptes 14 nodaļās: makaroni, brokastis, maize, kartupeļi, vista, jūras veltes, gaļa, daudz (sātīgas...

Labas garšas grāmata

Ieskaties Izpārdots!

Līvas Kļaviņas grāmata “Labas garšas grāmata”

Līva Kļaviņa, kas visu mūžu ir pētījusi un meklējusi labas garšas formulas, nu tās apkopojusi pati savā recepšu grāmatā, lai dalītos tajās ar citiem. Lai ikviens no mums apguvis pamatus varētu eksperimentēt savā virtuvē pēc sirds patikas un priecēt savas garšu kārpiņas vēl un vēl. “Labas garšas grāmata” nebūs īstā, ja interesējaties par augsto pavārmākslu vai meklējat precīzas un izsmalcinātas franču receptes. Šī grāmata būs jūsu labākais draugs ikdienā, ja vēlaties iegūt dziļāku izpratni, brīvību un pārliecību, darbojoties un improvizējot virtuvē. Te atradīsiet ne tikai 70 veselīgas, veģetāras un iedvesmojošas receptes, bet arī zināšanas par to, kā veidojas garša un kā gala rezultātā radīt jaunas receptes no pieejamiem produktiem. “Es vēlētos, lai šī grāmata jums būtu kā labākais draugs virtuvē, lai tā iedvesmotu uniepriecinātu, lai tā atbrīvotu, noņemtu lieku nastu un palīdzētu  saskatīt svarīgāko”, saka Līva.

Autori