Recepte

Gardiem Lieldienu rītiem! Brokastu maizītes ar plaucētu olu un lasi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
2 personām

Visi zina, ka brokastis ir viena no svarīgākajām ēdienreizēm dienā, un Linda no “Gatavo 3” padalīsies ar recepti, kas īpaši labi derēs gaidāmo svētku rītiem. Protams, ka šādas brokastu maizītes ar plaucētu olu un lasi būs lieliskas jebkuram rītam.

Daži padomi, lai brokastu maizītes sanāktu pavisam gardas!

Olu plaucēšanas paņēmieni ir vairāki un katram no tiem ir savas īpatnības, taču visos gadījumos svarīgi ievērot to, lai, pirmkārt, olas būtu pavisam svaigas. Tāpat nepārpildi katliņu ar ūdeni, jo tad olas baltums var izplesties un neturēties smuki ap olas dzeltenumu. Lai olas ātrāk sarecētu, vari ūdeni pievienot citrona sulu.

Lasi nepieciešams pareizi izsautēt. Proti, pēc tam, kad apcep lasi jau no otras puses, pielej aptuveni pusi glāzes ūdens un uzliec pannai vāku, lai tas pasautējas. Nesautē lasi pārāk ilgi, jo tad tas kļūs sauss.

Sparģeļi – lai tie sanāktu ideāli, tie uzreiz pēc vārīšanas jāievieto ledus ūdenī. Šo soli nevajadzētu izlaist, jo tas palīdz saglabāt sparģeļu formu un krāsu. Šo soli izlaižot, tie var kļūt pamīksti, un arī to krāsa vairs nebūs tik koši zaļa.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • gaišā čabatas maize
  • 4 lauku olas
  • 2 avokado
  • 300 g laša filejas
  • 3 ēdamkarotes rikotas siera vai krēmsiera
  • melnie pipari
  • sāls
  • 1 citrons
  • 100 g sparģeļu

Pagatavošana

  1. Maizi sagriež šķēlēs, apslaka ar olīveļļu un cep uz grila pannas vai krāsnī.
  2. Lasi apcep nelielā eļļas daudzumā uz pannas aptuveni 2 minūtes, tad apgriež otrādi, liek ūdens peldē uz piecām minūtēm, apsāla un appiparo. Sautē ar vāku, pēc tam apslaka ar citronu sulu.
  3. Vidēja izmēra katliņā uzvāra ūdeni. Nelielās glāzītēs liek pārtikas plēvi, izveidojot tādu kā bedrīti. Pārtikas plēve obligāti jāieeļļo ar nelielu eļļas daudzumu, ko dara ar pirkstiem. Ieber sāli un piparus un iesit olu. Pārtikas plēves galus aizrullē ciet, veidojot tādu kā sainīti. Olas liek plaucēties karstā ūdenī četras minūtes.
  4. Gatavas olas izceļ uz šķīvīša un uzmanīgi noņem pārtikas plēvi.
  5. Sparģeļus noblanšē sālsūdenī, avokado sagriež šķēlītēs.
  6. Uz maizītes smērē rikotas sieru, izkārto avokado gabaliņus un sparģeļus, pāri liek laša gabaliņus un plaucēto olu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: