Recepte

Burkānu un puravu sacepums ar zivi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ziema ir sacepumu laiks – silti, krēmīgi, sātīgi un visai ģimenei kopā.

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • 2 puravi
  • 2 burkāni
  • 300 ml saldā krējuma
  • 500 g baltas zivs filejas (menca, pikša)
  • 600 g kartupeļu
  • 200 ml piena
  • sviests
  • siers

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo kartupeļu biezeni. Uzvāra kartupeļus un, kad tie ir mīksti, sastampā kopā ar sviestu un / vai saldo krējumu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  2. Pagatavo zivs fileju. Uzkarsē pannu, uz tās liek cepamo papīru, pārlej ar mazliet olīveļļas un pa virsu liek zivs fileju. Cep no abām pusēm, līdz fileja ir gandrīz, gandrīz gatava. Ja zivs fileja ir ļoti bieza, tad to var cept arī cepeškrāsnī.
  3. Sagriež puravu balto daļu ripiņās. Burkānus sarīvē plānās ripās, lai tās uz pannas var izcept mīkstas. Uz pannas lej olīveļļu, pievieno mazliet sviesta un sautē puravus kopā ar burkāniem, līdz tie ir gandrīz mīksti. Pievieno saldo krējumu un samaisa.
  4. Cepamo trauku iesmērē ar olīveļļu. Pirmajā kārtā liek puravus un burkāns. Tad liek gabalos sagrieztu (saplucinātu) zivi. Visu noslēdz ar kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar mazliet siera. Cep krāsnī, līdz kartupeļu kārta ir zeltaini brūna.

 

Komentāri:

  • Ieva says:

    Izklausās ļoti gardi!!! Jautājums par sastāvdaļām – minēts 200ml piena, bet receptē tas neparādās.

Jūsu komentārs: