Ātri, lēti un ļoti, ļoti gardi – šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Tie garšīgie šokolādes cepumi ar šokolādes gabaliņiem, ko redzi veikalos, izrādās ir pavisam viegli pagatavojami arī mājās. Kā pagatavot šo sātīgo našķi, pamācīs Anna Panna no “Gatavo 3” komandas.

Noderīgs padoms: cepumiem ir ieteicams pievienot divu veidu brūno cukuru. Tumšo, kas piešķirs karamelizētu garšu, un gaišo, kas gādās par cepumu mīkstumu.

Cepumi jācep vien 10 līdz 15 minūtes. Izņemot no cepeškrāsns, tiem jābūt pamīkstiem, proti, tādiem, lai, nedaudz iespiežot ar pirkstu, cepumā izveidotos bedrīte. Ja tas tā ir, tad ļauj cepumiem vien atdzist un iepriecini ar gardumiem savus tuvos.

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 100 g gaiši brūnā cukura
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 1 ola
  • 200 g kviešu miltu
  • 30 g kakao
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 150 g šokolādes gabaliņu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185°C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar divu veidu brūno cukuru, līdz tas kļuvis gaišs un “pufīgs”. Pievieno olu un turpina putot.
  3. Atsevišķā traukā iesijā miltus un sajauc kopā ar kakao, sodu, cepamo pulveri un sāli.
  4. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un pievieno miltu maisījumam.
  5. Pie sviesta masas liek klāt sauso maisījumu un labi samaisa visu kopā. Mīklu sadala 12-16 vienādās daļās.
  6. Mīklas pikucīšus liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm, jo cepumi cepšanās laikā izplūdīs.
  7. Liek krāsnī un cep 10-15 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē. Tie labi garšos kopā ar glāzi piena!

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: