Ar ķirbju biezeni un rikotas sieru pildīti lazanjas rullīši

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 20 lazanjas plāksnes
  • 500 g maltas tītara gaļas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarotes piparu
  • ⅓ tējkarotes čili pārslu
  • ½ tējkarotes raudenes
  • 250 g rikotas siera
  • 250 g ķirbju biezeņa
  • 300 g jeb 2 svaigas mocarellas siera bumbas
  • 50 g eļļas cepšanai

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties tītara gaļu, pievieno garšvielas un sakapātus ķiplokus.
  2. Visu cep 5–7 minūtes, līdz gaļai ir parādījies brūnumiņš un viss liekais mitrums ir izgarojis.
  3. Lai izvārītu lazanjas plāksnes, ir nepieciešams lēzens katls vai dziļa panna ar sālsūdeni.
  4. Plāksnes pa 2 vai 3 liek vārīties 2–3 minūtes, tad izņem un novieto uz viegli ietaukotas cepešpannas vienā kārtā, lai tās nesalīp kopā.
  5. Traukā samaisa rikotas sieru ar ķirbju biezeni un pēc garšas pievieno sāli.
  6. Kad plāksnes atdzisušas tik daudz, ka tām var pieskarties, ņem pa vienai plāksnei un uzziež 1–2 ēdamkarotes siera un ķirbju masas.
  7. Virsū liek karoti maltās gaļas, un visu sarullē. Gatavos rullīšus liek dziļā ietaukotā pannā.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
  9. Kad visi rullīši sataisīti, tiem pāri liek saplucinātu vai sagrieztu mocarellas sieru.
  10. Cep 10 minūtes, līdz siers ir sācis burbuļot un izcepies zeltaini brūns.

Komentāri: