Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Apelsīnu magoņu kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām
Kūka pārsteidz ar krāšņo izskatu un lielisko garšu salikumu. Kas to būtu domājis, ka vietējās magones tik labi papildinās dienvidnieciskos apelsīnus.
Sastāvdaļas
4 olas
100 g magoņu
120 g olīveļļas
200 g cukura
250 g miltu
4 apelsīnu miziņa, 2 apelsīnu sula
3 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
200 g skābā krējuma vai tīrkultūras
Krēmam:
120 g krēmsiera
60 g sviesta istabas temperatūrā
60 g pūdercukura
Pagatavošana
Lielā bļodā sajauc olas, apelsīnu miziņas, magones un cukuru, līdz izveidojas gaiša, viendabīga masa.
Mēģināju šo brīnumu pagatavot divas reizes. Abas sanāca rūgta. Domāju, ka pirmajā reizē pie vainas bija magones. Otrajā reizē nopirku pilnīgi svaigas, nebija iepriekš attaisītas. Rezultāts tāds pats. Laikam vaina apelsīnos. Miziņa vienmēr ir rūgta, tādēļ arī kūka negaršīga…
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Cik lielu cepamformu jāizmanto?
Mēģināju šo brīnumu pagatavot divas reizes. Abas sanāca rūgta. Domāju, ka pirmajā reizē pie vainas bija magones. Otrajā reizē nopirku pilnīgi svaigas, nebija iepriekš attaisītas. Rezultāts tāds pats. Laikam vaina apelsīnos. Miziņa vienmēr ir rūgta, tādēļ arī kūka negaršīga…