Apelsīnu magoņu kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

Kūka pārsteidz ar krāšņo izskatu un lielisko garšu salikumu. Kas to būtu domājis, ka vietējās magones tik labi papildinās dienvidnieciskos apelsīnus.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 100 g magoņu
  • 120 g olīveļļas
  • 200 g cukura
  • 250 g miltu
  • 4 apelsīnu miziņa, 2 apelsīnu sula
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g skābā krējuma vai tīrkultūras

Krēmam:

  • 120 g krēmsiera
  • 60 g sviesta istabas temperatūrā
  • 60 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc olas, apelsīnu miziņas, magones un cukuru, līdz izveidojas gaiša, viendabīga masa.
  2. Pievieno eļļu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Sastāvdaļas rūpīgi sacilā kopā.
  3. Pievieno skābo krējumu un apelsīnu sulu.
  4. Masu lej ietaukotā, ar cepamo papīru izklātā formā un cep 170°C temperatūrā 45 minūtes līdz 1 stundai. Pēc cepšanas atdzesē 1–2 stundas.
  5. Pagatavo krēmu: bļodā sakuļ sviestu un pūdercukuru, līdz izveidojas viendabīga masa, pievieno krēmsieru un samaisa.
  6. Kūku dekorē ar krēmu īsi pirms pasniegšanas, kad tā ir pilnībā atdzisusi.

Komentāri:

  • Marta saka:

    Cik lielu cepamformu jāizmanto?

  • Zane saka:

    Mēģināju šo brīnumu pagatavot divas reizes. Abas sanāca rūgta. Domāju, ka pirmajā reizē pie vainas bija magones. Otrajā reizē nopirku pilnīgi svaigas, nebija iepriekš attaisītas. Rezultāts tāds pats. Laikam vaina apelsīnos. Miziņa vienmēr ir rūgta, tādēļ arī kūka negaršīga…