Receptes


300 g spageti
500 ml dārzeņu buljona
170 g sojas granulu
1 burkāns
2 tējkarotes sviesta
2 tējkarotes olīveļļas
1 šalotes sīpols
2 daiviņas ķiploku
2 zariņi timiāna
400 g konservētu tomātu savā sulā gabaliņos
saišķītis svaiga bazilika
saišķītis pētersīļu
cietais siers pārbēršanai
Nomizo un sagriež dārzeņus: sīpolu un seleriju kubiņos, burkānus brīvā formā, ķiplokus un čili sakapā. Uz sakarsētas pannas pa daļām apcep jēra gaļu, pie katras pannas pievienojot maltās garšvielas un sāli. Uz tās pašas pannas apcep dārzeņus, līdz...
Piparkūkas saberž smalkās drupačās, atstājot dažas veselas dekorēšanai. Ar mikseri saputo saldo krējumu, kam pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Putukrējumu atsevišķā traukā samaisa un sacilā ar krēmsieru, līdz veidojas gaisīga krēma masa. Stikla trauka apakšā liek daļu sadrupināto...

Pankūku pagatavošana:

Karsta ūdens peldē izkausē sviestu.
Atdzīvina ieraugu, sajaucot raugu ar ⅓ cukura, nedaudz miltu un siltu ūdeni.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
Olu dzeltenumiem piekuļ atlikušo cukuru, pienu, kefīru un lēnām ietecina izkausēto sviestu.
Kad ieraugs uzrūdzis, pie olām iemaisa pusi miltu un pievieno ieraugu, izmaisa.
Pievieno atlikušos miltus, iemaisa olu baltumus un ļauj mīklai rūgt.
Liek uz pannas ar siltā ūdenī samitrinātu metāla karoti. Cep augu eļļā, beigās pievieno sviestu.

Cepto ābolu pagatavošana:

Ābolus nomizo un sagriež gabalos.
Samaļ visas garšvielas.
Uzkarsē pannu, un liek ābolus cepties sviestā. Kad tie viegli sacepušies, pievieno brūno cukuru.
Kad cukurs karamelizējies, pievieno garšvielas, izmaisa un pasniedz uz siltām pankūkām.
19 Dec 2018


Katlā karsē sulu (vai vīnu) un ūdeni.
Pamazām pievieno visas sastāvdaļas – kanēļa standziņas, medu, krustnagliņas, muskatriekstu, nomizotu ingvera sakni.
Citrusus sagriež šķēlēs un pievieno dzērienam.
Pievieno sauju dzērveņu un rozmarīna zariņu.
Visu karsē vismaz 10–15 minūtes, lai garšas labi sajaucas.
Pēc garšas un nepiciešamības pievieno medu.
Pasniedz karstu, ar kausiņu salejot glāzēs.
Pagatavo marinādi. Katlā liek koriandru, cukuru, ābolu sulu un ābolu etiķi. Visu uzvāra. Samizo burkānus plānās strēmelēs un patur krastā marinādē. Izber uz paplātes valriekstus un liek grauzdēties krāsnī. Nomizo un sagriež ķirbi. Apslaka ar eļļu, pārkaisa ar...
Nelielā katliņā uz karstas liesmas izkausē cukuru kopā ar ūdeni, līdz cukurs izšķīdis un izveidojies sīrups. Katliņa saturam pievieno saberztās piparkūku garšvielas. Pievieno un izkausē sviestu, līdz tas ir sajaucies ar cukura masu. Pievieno saldo krējumu un silda...
Liek vārīties olas verdošā ūdenī uz 5–6 minūtēm, atdzesē un nomizo. Pagatavo brūkleņu majonēzi: notīra ķiploku, liek blenderī brūklenes, brūno cukuru, sāli, sinepes, mizoto ķiploku un blendē, lēnām pievienojot augu eļļu. Bļodā liek sasmalcinātu kāpostu, sagrieztus kartupeļus un...
20 Nov 2018
Mazliet uzsilda pienu tā, lai, pieliekot pirkstu, tas šķiet viegli silts, bet ne karsts. Sajauc pienu ar cukuru un raugu. Bieti sablendē ar izkausētu sviestu viendabīgā masā, bez gabaliņiem. Palielā bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno biešu masu...


Liek liellopa gaļu līdz 90ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsni un cep 20 līdz 25 minūtes.
Pa to laiku nomizo, sagriež un sacep sīpolu ar ķiplokiem. Kad sīpoli izsautējušies, pievieno saldo krējumu un sablendē.
Ņem gaļu ārā no krāsns, pārkaisa ar melnajiem pipariem un sāli un apcep pannā ar sviestu.
Krējuma mērcei pievieno spinātus un izsilda. Spinātiem pievieno maltu muskatriekstu un sāli.
Gaļu sagriež un servē ar spinātiem, pārber ar kompota ķiršiem.
Pagatavo mīklu, sajaucot kopā miltus un mīkstu sviestu. Mīca, līdz izveidojusies drupana masa. Tad pievieno olu un mīca vēl, līdz masa kļuvusi veidojama. To izrullē, ieklāj apaļā 16 cm/dm formiņā un sadursta ar dakšu. Mīklai pāri liek cepamo...
08 Nov 2018


Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Kad viss sajaucies, pievieno olas un turpina atkal putot.
Citā bļodā pienam pievieno sarkano krāsvielu un samaisa ar karoti. Lai kūkas krāsa un tekstūra būtu kā velvetam, pienam pievieno etiķi, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm.
Atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus ar kakao un cepamo pulveri un samaisa kopā.
Kad piens ir sadalījies sūkalās, ir notikusi vajadzīgā reakcija un to var sākt izmantot. Pakāpeniski visu maisa kopā. Sajauc ⅓ piena ar sviesta masu, ber klāt ⅓ miltu un tad atkal pienu un atkal miltus. Visu samaisa.
Iegūto mīklu lej 24–26 cm/dm formā, kas izklāta ar cepamo papī Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā 30–40 minūtes.
Krēmam bļodā sajauc krēmsieru...
baneris