Receptes
Nelielā katliņā uz karstas liesmas izkausē cukuru kopā ar ūdeni, līdz cukurs izšķīdis un izveidojies sīrups. Katliņa saturam pievieno saberztās piparkūku garšvielas. Pievieno un izkausē sviestu, līdz tas ir sajaucies ar cukura masu. Pievieno saldo krējumu un silda...
Liek vārīties olas verdošā ūdenī uz 5–6 minūtēm, atdzesē un nomizo. Pagatavo brūkleņu majonēzi: notīra ķiploku, liek blenderī brūklenes, brūno cukuru, sāli, sinepes, mizoto ķiploku un blendē, lēnām pievienojot augu eļļu. Bļodā liek sasmalcinātu kāpostu, sagrieztus kartupeļus un...
20 Nov 2018
Mazliet uzsilda pienu tā, lai, pieliekot pirkstu, tas šķiet viegli silts, bet ne karsts. Sajauc pienu ar cukuru un raugu. Bieti sablendē ar izkausētu sviestu viendabīgā masā, bez gabaliņiem. Palielā bļodā sajauc miltus un sāli, pievieno biešu masu...


Liek liellopa gaļu līdz 90ºC temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsni un cep 20 līdz 25 minūtes.
Pa to laiku nomizo, sagriež un sacep sīpolu ar ķiplokiem. Kad sīpoli izsautējušies, pievieno saldo krējumu un sablendē.
Ņem gaļu ārā no krāsns, pārkaisa ar melnajiem pipariem un sāli un apcep pannā ar sviestu.
Krējuma mērcei pievieno spinātus un izsilda. Spinātiem pievieno maltu muskatriekstu un sāli.
Gaļu sagriež un servē ar spinātiem, pārber ar kompota ķiršiem.
Pagatavo mīklu, sajaucot kopā miltus un mīkstu sviestu. Mīca, līdz izveidojusies drupana masa. Tad pievieno olu un mīca vēl, līdz masa kļuvusi veidojama. To izrullē, ieklāj apaļā 16 cm/dm formiņā un sadursta ar dakšu. Mīklai pāri liek cepamo...
08 Nov 2018


Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un ar mikseri samaisa kopā. Kad viss sajaucies, pievieno olas un turpina atkal putot.
Citā bļodā pienam pievieno sarkano krāsvielu un samaisa ar karoti. Lai kūkas krāsa un tekstūra būtu kā velvetam, pienam pievieno etiķi, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm.
Atsevišķā bļodā sajauc kopā miltus ar kakao un cepamo pulveri un samaisa kopā.
Kad piens ir sadalījies sūkalās, ir notikusi vajadzīgā reakcija un to var sākt izmantot. Pakāpeniski visu maisa kopā. Sajauc ⅓ piena ar sviesta masu, ber klāt ⅓ miltu un tad atkal pienu un atkal miltus. Visu samaisa.
Iegūto mīklu lej 24–26 cm/dm formā, kas izklāta ar cepamo papī Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā 30–40 minūtes.
Krēmam bļodā sajauc krēmsieru...


Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, izņemot šokolādi, un samaisa ar putojamo slotiņu. Tad iemaisa šokolādi.
2. Atsevišķā traukā sajauc mitrās sastāvdaļas – eļļu, olas, paniņas, medu – un samaisa kopā.
3. Lej mitrās sastāvdaļas pie sausajām un samaisa visu kopā ar putojamo slotiņu. Kad viss gandrīz iemaisījies, iemaisa muskovado cukuru un ar karoti vai silikona lāpstiņu visu samaisa kopā.
4. Gatavo mīklu lej 24–26 cm/dm cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties 180 ºC temperatūrā 35–40 minūtes.
5. Krēmam sablendē plūmes viendabīgā, ķepīgā masā.
6. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad ir iegūta krēmīga masa, liek klāt sablendētās plūmes un atkal visu ar mikseri samiksē kopā. Beigās pievieno vēsu krēmsieru un turpina putot.
Atdzisušo biskvītu horizontāli...
08 Nov 2018


Bļodā liek sviestu, pievieno cukuru un visu ar mikseri samaisa kopā. Liek klāt olu un atkal samiksē kopā. Citā trauciņā pienu sajauc kopā ar balzamu.
2. Atsevišķā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri. Pamīšus gan miltus, gan pienu pievieno mīklai, katrā pievienošanas reizē sajaucot ar mikseri. Kad visas sastāvdaļas samaisījušās, vairs nevajag kult un mīkla ir gatava.
3. Formiņās liek kapkeiku papīriņus, un, izmantojot 2 karotes, pilda tos ar mīklu. Liek krāsnī 180 ºC temperatūrā uz 20–22 minūtēm.
Krēmam ņem 1 ēdamkaroti kafijas, kam piejauktas 2 tējkarotes ūdens, lai tā sāktu šķīst.
5. Bļodā liek sviestu, pūdercukuru un ar mikseri sajauc kopā. Kad kafija ir izšķīdusi un izveidojusies tāda kā pasta, to pievieno pie sviesta masas un atkal sajauc ar mikseri...
Sakuļ olas ar brūno cukuru, pievieno šķipsniņu sāls. Lēnām kuļot, pievieno olīveļļu. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un sodu. Iztīra un sagriež bumbierus gabalos. Olu masai pievieno miltus, pēc tam iecilā bumbierus un maltas krustnagliņas. Liek...
"Naan" maizīšu pagatavošana: Raugu un cukuru aplej ar remdenu ūdeni un 5 minūtes uzraudzē, līdz izveidojušās putiņas. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Lielā bļodā sajauc miltus, jogurtu, cepamo pulveri un raugu. Visu mīca, līdz izveidojusies viendabīga, staipīga masa. Ja...


Katlā lej etiķi, alu un melleņu sulu. Pievieno čili, cukuru un koriandra sēklas.
Kamēr marināde vārās, ar trauku švammīti bietes noberž tīras, nogriež galus un sagriež šķēlēs.
Sagatavotās bietes pievieno marinādei un pavāra 5 līdz 10 minūtes.
Marinējumu pilda burkās un aizvāko. Izmanto kā piedevu gaļas ēdieniem, salātos vai kā dārzeņu uzkodu.
15 Oct 2018
Uz karstas pannas kausē cukuru kopā ar ūdeni, līdz tas pārvērties sīrupā. Tas prasīs uzmanīgu maisīšanu un apmēram 5 līdz 7 minūtes laika. Ja cukurs sāk piedegt, pievieno vēl mazliet ūdens. Pievieno apelsīna miziņu un sulu no puses...
baneris