fbpx
Receptes
29 May 2020
Virtuves blenderī kopā maļ grauzdētus valriekstus, čili, ķiploka daiviņas, kinzu, citronu sulu, vistas buljonu, sāli un piparus. Visu samaļ viendabīgā masā. Pannā uz vidēji lielas uguns karsē olīveļļu un sviestu, tajā liek vistas šķiņķīšus un apbrūnina tos no...
Garnelēm noņem galvu un notīra čaumalas. Miltus, cepamo pulveri un sāli sajauc kopā. Pievieno pienu, eļļu un ūdeni. Visu samaisa, līdz masa ir viendabīga. Pievieno alu, apmaisa. Panējumam sajauc kopā miltus, sāli un piparus, un tajā apviļā notīrītās...
20 May 2020
Miltiem pievieno karstu ūdeni. Ar irbulīšiem visu samaisa kopā. Kad ūdens iemaisījies, pievieno istabas temperatūras ūdeni un iemaisa. Kad masa sāk kļūt drupana, mīklu liek uz iemiltotas virsmas un sāk mīcīt ar rokām. To dara aptuveni 10–15 minūtes,...
Pagatavo smilšu mīklu. Sajauc visas sastāvdaļas, ietin plēvē un atstāj ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm. Mīklu liek formā, saņurca cepamo papīru, ieklāj to 20 cm/dm formā un uzber zirņus, lai mīkla paliktu vietā un īpaši neceltos. Pēc 10...
06 May 2020
Rauga mīklu stundu notur istabas temperatūrā. Bļodā kopā samaisa fetas, mocarellas, Parmas un rikotas sieru. Picas mīklu sadala divās daļās un izrullē uz iemiltotas virsmas. Katru daļu izrullē plānu un uzliek uz cepešpannas, kas noklāta ar cepamo papīru....
Visu liek dziļā katlā. Gaļu sagriež mazākos kubiņos, uz lielas uguns pannā apbrūnina olīveļļā un pievieno dārzeņiem katlā. Pannu, kur iepriekš apcepta gaļa, noņem no uguns, tajā ielej sarkanvīnu un ar koka karoti paskrubina nost gaļas pārpalikumus no...
Katliņā ar sālsūdeni novāra ņokus. Parasti tie jāvāra aptuveni 1–2 minūtes no vārīšanās sākuma brīža. Nokāš un noliek malā. Smalki sakapā sīpolu un ķiplokus. Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un izsautē sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi....
Rabarberu sagriež mazos gabaliņos. Vidēja izmēra katliņā liek rabarberus, cukuru, ūdeni un timiānu un ļauj uzvārīties. Kad tas 2 minūtes burbuļojis, pamazina liesmu un ļauj viegli vārīties vēl 5 minūtes. Noņem no uguns un nokāš caur smalku sietu....
05 May 2020
Mango nomizo un sagriež kubiņos. Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Fetas sieru sadrupina. Spinātus kārto lielā bļodā vai šķīvī. Pāri liek mango un avokado gabaliņus. Pāri ber žāvētas dzērvenes un fetas sieru. Mazā bļodiņā pagatavo mērci, sajaucot...
05 May 2020
Dziļā traukā iesit olas un ar elektrisko mikseri kuļ, līdz tās ir putainā konsistencē. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas un palēnām pievieno olu maisījumam, miksējot vislēnākajā režīmā. Masai pievieno rikotas sieru un turpina kult lēnākajā režīmā, līdz masa...
Griķus noskalo, lai no tiem izdabūtu lieko cieti, tad mērcē karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes, pēc tam nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Katlā lej ūdeni un liek griķus. Tos uzvāra, tad pamazina uguni uz vidēji zemu un atstāj...
Katliņā izkausē sviestu. Blenderī sablendē cepumus kopā ar kukurūzas pārslām. Pievieno tām izkausēto sviestu un samaisa. Mafinu formā ievieto mafinu papīriņus. Tajos liek iekšā cepumu masu un izlīdzina. Pagatavo pildījumu. Bļodā samaisa krēmsieru, cukuru un kukurūzas cieti. Pievieno...
baneris