fbpx
Receptes
16 Oct 2020
Ķiplokus un sīpolus smalki sakapā. Burkānus nomizo un sarīvē. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolus kopā ar ķiplokiem, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un smaržīgi. Pievieno rīvētos burkānus, visu sautē pāris minūtes, tad pievieno malto liellopu gaļu...
08 Oct 2020
Riekstus sasmalcina. Ķiršus liek mērcēties, tiem uzlejot karstu ūdeni. Bļodā liek sasmalcinātos riekstus, pievieno kokosriekstu skaidiņas, abus cukurus, miltus, sāli, un visu samaisa. Pievieno olas, kausētu sviestu, un visu apmaisa. Kūkas formā ieklāj cepamo papīru, ko ietauko ar...
1. Sīpolu un ķiplokus sakapā. Katlā uzkarsē eļļu un liek cepties sīpolus, ķiplokus un ingveru. Maisot pacep visu ~ 3 minūtes. 2. Kartupeļus un bietes nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Kumīna un koriandra sēklas samaļ piestā vai mazā blenderī (var...
1. Lēcas izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tās gatavas, atliek malā atdzesēties. 2. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē un liek cepties pannā ar nedaudz eļļas. Maisot cep apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi. 3. Blenderī vai virtuves kombainā sablendē...
05 Oct 2020
1. Griķus mērcē aukstā ūdenī vismaz 1 stundu, bet labāk uz visu nakti, jo tad tie ātri būs gatavi. Pēc tam kārtīgi noskalo sietiņā zem tekoša ūdens. 2. Sīpolu un ķiplokus sakapā. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas un cep sīpolu...
05 Oct 2020
Upenes sablendē vai saspiež kopā ar cukuru, līdz masa ir viendabīga. Olu baltumus ar mikseri saputo vieglās putās. Turpinot putot, pamazām pievieno samīcītās ogas, līdz veidojas krēmīgas un gaisīgas putas. Masu puto aptuveni 5–7 minūtes. Pasniedz kopā ar...
01 Oct 2020
Katlā lej olīveļļu, pievieno sakapātus ķiplokus un sīpolus. Katlā liek mazos gabalos sagrieztus burkānus, sakapātus selerijas kātus un malto tītara gaļu. Pievieno mizotus, gabalos sagrieztus kartupeļus, un visu uzkarsē uz vidējas uguns. Apmaisa un apcep. Pievieno tomātus un...
Bulguram pievieno šķipsnu sāls un aplej ar 600 ml verdoša ūdens. Apmaisa un apsedz ar vāku vai šķīvi, lai tas uzbriest. Vidēji lielā katlā uzkarsē olīveļļu un 3–5 minūtes cep smalki sagrieztu sīpolu un puravu. Regulāri apmaisa, lai nepiedeg. Nelielos vienādos gabaliņos sagriež papriku, burkānus un kartupeļus. Mazā bļodiņā samaisa sausās garšvielas ar sakapātu ķiploka daiviņu. Pievieno katlam sagrieztos dārzeņus, turku zirņus, ķiršus, garšvielu maisījumu un visu aplej ar 400 ml ūdens. Apmaisa un vāra 20 minūtes vai...
Kvinoju noskalo zem vēsa ūdens, ieber to katlā ar 500 ml ūdens un vāra 15–20 minūtes, līdz tā ir gatava. Kamēr kvinoja vārās, uz pannas 1 ēdamkarotē olīveļļas apcep gabaliņos sagrieztu cukīni un gareniski uz pusēm vai četrās...
Nomizo citronus ar kartupeļu mizotāju un izspiež no tiem sulu. Neko nemet prom. Kabačus sagriež nelielos gabaliņos un liek katliņā sautēties, līdz tie sāk palikt nedaudz caurspīdīgi, bet ne izjukt. Uzliek uz karstas liesmas, lai notvaicētos liekais šķidrums....
Apcep sīpolus un ingveru ~ 15 minūtes, līdz sīpoli caurspīdīgi un kļūst viegli zeltaini. Pievieno pārējās garšvielas un pastas un cep vēl 5 minūtes. Pievieno baklažānus, rozīnes, sojas mērci, ūdeni, cukuru un etiķi, karsē, visu laiku maisot, lai...
Kāpostus sagriež 2 x 2 cm gabaliņos. Kāpostiem pārber sāli, tad tos pilnībā nosedz ar ūdeni, uzliek pa virsu vāku un ko smagu, un atstāj uz vismaz stundu. Kāpostus noskalo vairākas reizes un atstāj caurdurī notecēties. Ķiplokus samaisa...
baneris