Receptes
15 Oct 2018
Uz karstas pannas kausē cukuru kopā ar ūdeni, līdz tas pārvērties sīrupā. Tas prasīs uzmanīgu maisīšanu un apmēram 5 līdz 7 minūtes laika. Ja cukurs sāk piedegt, pievieno vēl mazliet ūdens. Pievieno apelsīna miziņu un sulu no puses...
Visas čili pastas sastāvdaļas sablendē un uzkarsē. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Nelielā katliņā uzkarsē eļļu, pievieno vienu tējkaroti čili pastas un sarīvētu ingveru. Pievieno mazliet ūdens un sāli, visu uzkarsē. Pievieno sagrieztu papriku, turku zirņus un...
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Katliņā liek sviestu, zemesriekstu sviestu, cukuru un zeltaino sīrupu. Visu silda, līdz cukurs izkusis un šķidrums kļuvis viendabīgs. Iemaisa auzu pārslas un pieber šķipsniņu sāls. Cepamo formu 20 x 30 cm noklāj...
Bļodā sakuļ ķirbju biezeni, pūdercukuru, kanēli, krēmsieru un cepumu drumstalas, līdz izveidojusies viendabīga masa. Iemaisa izkausētu balto šokolādi. Mīklu liek dzesēties vismaz uz 1 stundu ledusskapī. Pēc dzesēšanas saveļ apaļas trifeles, ko mērc izkausētajā baltajā šokolādē.
Sagatavo pildījumu, sasmalcinot žāvētos augļus un riekstus. Nogriež āboliem galus tā, lai viens gals paliek ciet, iztīra serdes un nomizo āboliem mizu. Sajauc cukuru ar ingveru un kanēli un kārtīgi izvārta nomizotos ābolus šajā maisījumā. Izveltnē kārtaino rauga...
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pievieno olas un turpina maisīt līdz viendabīgai masai. Iesijā miltus kopā ar sāli, kanēli un cepamo pulveri. Visu samaisa, liek mīklu atdzesēties...


Lēcas liek vārīties atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Pievieno šķipsniņu kumina, veselas nomizotas ķiploka daiviņas un sulu no ½ citrona.
Papriku sagriež nelielos stienīšos, aprikozes noplaucē ar verdošu ūdeni un sagriež garenos gabaliņos. Sīpolu notīra un sagriež gredzenos.
Brokoli sadala pa ziedkopām un liek vārīties. Vāra 3–5 minūtes.
Mīksto sieru sagriež kubiņos. Saulespuķu sēklas apgrauzdē.
Mērcei sajauc kopā visas sastāvdaļas, pēc garšas variējot ar to daudzumiem.
Lēcas samaisa kopā ar dārzeņiem un mērci. Liek bļodā, virsū kārtojot kazas siera gabaliņus. Dekorē ar smalki sakapātiem zaļumiem pēc izvēles – pētersīļiem, kinzu, zaļajiem lociņiem.


Zaļumus sakapā.
Kiplokus smalki sagriež vai izspiež caur ķiploku spiedi.
Gaļai pievieno olu, zaļumus, ķiplokus, maltus melnos piparus un sāli pēc garšas un kārtīgi samīca viendabīgā masā.
Papriku un cukīni sagriež strēmelītēs, puravu – ripiņās.
Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep dārzeņus. Noņem no plīts.
Mocarellas bumbu sagriež skaidiņās un pievieno saceptajiem dārzeņiem. Ātri izmaisa, lai siers vēl neizkūst.
Gaļu sadala 8 daļās – katrai bumbai pa 2. Vispirms veido plāceni.
Uz tā liek pāris ēdamkarotes dārzeņu ar sieru un virsū klāj otru plāceni.
Abus saspiež kopā, nogludina malas un ar mitrām rokām izveido skaistas bumbas.
Gaļas bumbas liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī cepties ~ 30 minūtes.
...


Brokoļus sadala rozetēs un apcep uz sausas pannas ~ 5–7 minūtes. Kad apcepušies, tos atliek malā. Lai brokoļi saglabātu kraukšķīgumu un košo krāsu, tos nedrīkst pārcept.
Nelielā eļļas daudzumā pannā apcep medaljonu gabaliņus un uz pusēm sagrieztus šampinjonus, pievieno sojas mērci.
Pastu izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Kad pasta izvārījusies, sajauc tos ar vistu un šampinjoniem. Pievieno apceptās brokoļu rozetes un grauzdētas sezama sēkliņas. Pēc vēlēšanās var pievienot sulu no 1 citrona.


Pastu novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
Sīpolu rupji sakapā, brokoli sagriež mazās rozītēs. Uz vidēji karstas pannas vispirms apcep sīpolu. Kad tas zeltains, pievieno brokoli. Kad dārzeņi mīksti, tiem pēc garšas pievieno sāli un piparus un noņem no pannas.
Garneles atkausē un uz straujas liesmas kopā ar sakapātu ķiploku 1-2 minūtes apcep, līdz tās maina krāsu. Tad pievieno sojas mērci, medu un citrona sulu. Kad garneles ir karamelizējušās, tām pannā pievieno dārzeņus un pastu. Sajauc visu kopā.


Nomizo un sagriež gabalos sviesta ķirbi. Liek uz cepešpannas, ierīvē ar eļļu un sāli un liek cepties krāsnī 200 ºC temperatūrā 15 minūtes.
Pagatavo mērci. Blenderī liek izspiestu laima sulu, sakapātu čili un attīrītu ķiploka daiviņu, pievieno pārējās sastāvdaļas. Blendē līdz viendabīgai mērcei, nogaršo un pielabo garšu pēc gaumes.
Nogriež no kātiem un sagriež smalkāk kale salātu, liek to bļodā.
Sadala un iztīra granātābolu no serdes, pievieno bļodai.
Sagriež vārītas bietes daivās un pievieno bļodā. Liek klāt ķirbi, piedrupina 2/3 brinzas, pievieno mērci un kārtīgi apmaisa.
Kārto uz šķīvja salātus, dekorē ar atlikušo brinzu un granātābola sēkliņām.


Ābolus nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Ber bļodā un pievieno ogas, cukuru, sāli un miltus. Visu samaisa un pilda karstumizturīgos trauciņos.
Pagatavo drumstalas. Visas sastāvdaļas sajauc bļodā un ar rokām mīca, līdz veidojas drupačas. Ber pāri sapildītajai augļu masai trauciņos.
Liek līdz 200ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.
baneris