Gaļas termometrs ir nenovērtējams priekšmets grila sezonā. Ja līdz šim jums par grila ekspertu būt nav sanācis, tad tieši termometrs ir jūsu slepenā panākumu atslēga. Tas jūsu vietā noteiks gaļas gatavības ideālo pakāpi. Sekojot līdzi tabulā norādītajām temperatūrām, izdosies lieliski pagatavot nepieciešamo. Grādi norāda gaļas “gatavību”, ko nosaka pēc tās iekšējās temperatūras. Ir svarīgi, lai gaļa pagatavošanas laikā sasniegtu vismaz minimālo vēlamo temperatūru, tā nonāvējot patogēnus, kas var veicināt pārtikas izraisītas slimības. Termometrs iegādājams gandrīz visos trauku un virtuves piederumu veikalos. Cenas atkarībā no termometru veida un zīmola svārstās no 3 līdz 30 EUR un vairāk.
PADOMI
– Zivs steika gabali vai fileja 63 °
– Garneles 63 °C
– Desas 74 °C
– Vistas fileja un stilbiņi 74 °C
– Tītara burgers un fileja 74 °C
– Cūkas fileja un karbonāde 68 °C
– Liellopu steiks – rare 57 °C, medium 63 °C, well done 68 °C
– Kotlete jeb burgers 68 °C
– Rostbifs vienā gabalā 74 °C
– Jēra karbonāde 63 °C
Komentāri: