Padoms

Vērtīgs pirkums grila sezonai

  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Gaļas termometrs ir nenovērtējams priekšmets grila sezonā. Ja līdz šim jums par grila ekspertu būt nav sanācis, tad tieši termometrs ir jūsu slepenā panākumu atslēga. Tas jūsu vietā noteiks gaļas gatavības ideālo pakāpi. Sekojot līdzi tabulā norādītajām temperatūrām, izdosies lieliski pagatavot nepieciešamo. Grādi norāda gaļas “gatavību”, ko nosaka pēc tās iekšējās temperatūras. Ir svarīgi, lai gaļa pagatavošanas laikā sasniegtu vismaz minimālo vēlamo temperatūru, tā nonāvējot patogēnus, kas var veicināt pārtikas izraisītas slimības. Termometrs iegādājams gandrīz visos trauku un virtuves piederumu veikalos. Cenas atkarībā no termometru veida un zīmola svārstās no 3 līdz 30 EUR un vairāk.

 

PADOMI

  1. Nav ieteicams gaļu cept aukstu no ledusskapja. Tai jāļauj uzsilt līdz istabas temperatūrai – līdz 22°C.
  2. Gaļu ieteicams likt uz ļoti karstām oglēm. To var pārbaudīt ar roku. Ja roku varat noturēt virs oglēm 2 sekundes, tad to temperatūra ir 190 °C, ja 3 sekundes – tad 177 °C, ja 4 sekundes – 150 °C, ja 5 sekundes – 121 °C, un tās ir par aukstu.
  3. Gaļu cepot nevajag piespiest. Katra piespiešana pie restēm liek sulām iztecēt, un gaļa var kļūt sausa.
  4. Lietojiet termometru, lai pārbaudītu gaļas gatavību.
  5. Nepasniedziet gaļu uzreiz pēc cepšanas. Ļaujiet tai 10 minūtes atpūsties zem folijas.
  6. Grieziet gaļu pret šķiedru.

 

– Zivs steika gabali vai fileja 63 °

– Garneles 63 °C

– Desas 74 °C

– Vistas fileja un stilbiņi 74 °C

– Tītara burgers un fileja 74 °C

– Cūkas fileja un karbonāde 68 °C

– Liellopu steiks – rare 57 °C, medium 63 °C, well done 68 °C

– Kotlete jeb burgers 68 °C

– Rostbifs vienā gabalā 74 °C

– Jēra karbonāde 63 °C

 

Promotional

Komentāri: