Sastāvdaļas
1 liela ēdamkarote apgrauzdētu sezama sēklu vai tahini pastas
1 bundža (400 ml) turku zirņu
100 ml olīveļļas
sula no ½ citrona
1 daiviņa ķiploka
sāls
neliela buntīte zaļumu pēc izvēles (nav obligāti)
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sablendē un noregulē garšu. Citronu sulu jāpievieno pamazām, lai nav uzreiz par skābu. Ja sanāk pielikt par daudz citrona, tad garšu var izlīdzināt, palielinot tilpumu, piemēram, pievienojot vairāk turku zirņu. Garšu var variēt, pievienojot dažādus zaļumus, piemēram, pētersīļus vai kinzu. Dažādībai iespējams pielikt arī Parmas sieru, baltos piparus vai kumīnu.
Komentāri: