Padoms

Humuss

  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Sastāvdaļas

1 liela ēdamkarote apgrauzdētu sezama sēklu vai tahini pastas

1 bundža (400 ml) turku zirņu

100 ml olīveļļas

sula no ½ citrona

1 daiviņa ķiploka

sāls

neliela buntīte zaļumu pēc izvēles (nav obligāti)

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sablendē un noregulē garšu. Citronu sulu jāpievieno pamazām, lai nav uzreiz par skābu. Ja sanāk pielikt par daudz citrona, tad garšu var izlīdzināt, palielinot tilpumu, piemēram, pievienojot vairāk turku zirņu. Garšu var variēt, pievienojot dažādus zaļumus, piemēram, pētersīļus vai kinzu. Dažādībai iespējams pielikt arī Parmas sieru, baltos piparus vai kumīnu.

Saistītās receptes:

Komentāri: