Padoms

Dārzeņu buljonu, lūdzu!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Nereti gatavojot kādu ēdienu, receptē ir ieteikts izmantot dārzeņu vai gaļas buljonu. Tad nu lielākoties mēs izmantojam jau gatavos buljona kubiciņus vai izlīdzamies ar ūdeni. Gatavie buljona kubiņi ir vienkāršāki lietošanai, vienmēr nopērkami veikalā, bet tie satur pārlieku daudz sāls un krāsvielas. Labāka izvēle ir BIO kubiciņi, bet vēl labāka – pagatavot buljonu pašiem, mājās. Patiesībā – buljona pagatavošana ir gaužām vienkārša un neprasa padziļinātas zināšanas kulinārijā. Mājas apstākļos savlaicīgi var sagatavot divu veidu buljonus – gaļas un dārzeņu. Lai vasarā gatavotajām zupām būtu koncentrētāka garša, pagatavojiet buljonu un turiet to ledusskapī divas trīs dienas vai sasaldējiet nelielās porcijās un izmantojiet pēc nepieciešamības. Vārot buljonu ūdens daudzumam nebūtu jābūt vairāk kā 1,8- 2 l, jo tad buljons būs ar pilnīgāku garšas buķeti. Ja izvēlaties vārīt vistas gaļas vai gaļas buljonu, tad katlā kopā ar pārējām sastāvdaļām liek veselu, noskalotu vistu vai kādu citu gaļu pēc izvēles. Gaļu var notiesāt vakariņās, bet buljonu uz glabāt. Piedāvājam vienkāršu dārzeņu buljona recepti.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
2 lieli sīpoli
2-3 burkāni
1 buntīte pētersīļu (derēs arī selerija, lupstājs u.c.)
1 neliels puravs
3 lauru lapas
1 tējkarote melno graudu piparu
1 tomāts
sāls

Pagatavošana:
1.Katlā liek vārīties ~2 l ūdens.
2. 1 sīpolu notīra, otram novelk tikai ārējo miziņu, atstājot dzelteno mizu krāsai. Burkānus notīra, noskalo, sagriež gareniski uz pusēm. Zaļumus noskalo. Puravam nogriež ārējās lapas un rūpīgi noskalo smiltis. Lapas sagriež 3-4 daļās.
3. Sīpolus, burkānus, puravus, tomātu un zaļumus liek katlā, pieber piparus, lauru lapas un uz nelielas liesmas vāra ~ 1h. Pagaršo, pieber sāli.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

2 lieli sīpoli
2-3 burkāni
1 buntīte pētersīļu (derēs arī selerija, lupstājs u.c.)
1 neliels puravs
3 lauru lapas
1 tējkarote melno graudu piparu
1 tomāts
sāls

Komentāri:

Jūsu komentārs:

Pasākumi gardēžiem

Jaunumi no Facebook