Padomi

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

RABARBERI Viens no vēlā pavasara un agrās vasaras lielākajiem dārza gardumiem ir rabarbers. Būs tādi, kas nedaudz sarausies, iedomājoties par rabarbera kāta skābo garšu, taču svaigi cepta rabarberu drumstalu maize...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

SEZONĀ OLAS Lieldienu laikā, protams, ļoti aktuāli kļūst tieši olu ēdieni, jo mēs ne tikai rīkojam olu kaujas, ripinām un krāsojam, bet arī tās ēdam daudz vairāk, jo kur tad...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

SEZONĀ MAIZE Maize visdažādākajās formās jau kopš senseniem laikiem ir bijusi viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem. Tās pirmsākumi meklējami jau akmens laikmetā, bet maizes klaipi un maizītes ir...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

SEZONĀ CITRUSAUGĻI To, ka tuvojas Ziemassvētku laiks, visapkārt nodevīgi pauž mandarīnu smarža. Mandarīni parasti ir tie, kas pirmie pazūd no bērnu svētku paciņām, šokolādes konfektes atstājot otrajā vietā. Patiesībā visi...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Tuvojoties ziemai uzņemam vitamīnus un spēku no ķirbjiem, bietēm un kārtīgiem steikiem, tad nu iepazīsim vairāk šos produktus. BIETE Senie romieši 5.–4. gadsimtā pirms mūsu ēras esot bijuši pirmie, kas sāka...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Vasaras izskaņā un rudens sākumā jābauda tās veltes, šoreiz vairāk par tomātiem, gailenēm un zaļajiem zirnīšiem. TOMĀTI Sezonā tomāti ir ne tikai ļoti garšīgi, bet arī bagāti ar vērtīgām uzturvielām. Sarkanie...

Ieskaties

Vērtīgs pirkums grila sezonai 0

Vērtīgs pirkums grila sezonai

Gaļas termometrs ir nenovērtējams priekšmets grila sezonā. Ja līdz šim jums par grila ekspertu būt nav sanācis, tad tieši termometrs ir jūsu slepenā panākumu atslēga. Tas jūsu vietā noteiks...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim: PARMAS SIERS Parmas siers jeb Parmigiano-Reggiano ir populārākais cietais siers pasaulē. To mēdz dēvēt par astoņu gadsimtu...

Ieskaties

Nezāļu spēks jeb ko no pļavā atrastā var ēst. 0

Nezāļu spēks jeb ko no pļavā atrastā var ēst.

Pavasaris ir laiks, kad savam organismam varam piedāvāt pilnvērtīgus, dabas dotus vitamīnus un minerālvielas. Ikdienas uPzturā būtu ieteicams lietot vismaz vienu zaļo salātu porciju. Tie nav...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim: SPARĢEĻI Sparģeļi ir zaļi, sulīgi un gardi dārzeņi ar bagātīgu vērtīgo vitamīnu devu. Tajos ir daudz K...

Ieskaties

Lapoto zaļumu virsaiši – spināti 0

Lapoto zaļumu virsaiši – spināti

Spinātu (Spinacia oleracea) dzimtene ir centrāl un dienvidrietum Āzija. Tie ir viengadīgi (retāk divgadīgi) augi augstumā līdz aptuveni 30 cm. Spināti spēj pārziemot arī temperatūras ziņā mērenos reģionos. To...

Ieskaties

Sezonas produkti 0

Sezonas produkti

Pavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim: SPINĀTI Spināti ir pārbagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Tos slavē un cildina augstā dzelzs satura dēļ, bet...

Ieskaties

Garšaugu labākie draugi. 0

Garšaugu labākie draugi.

Garšaugi ir viens no ēst gatavošanas stūrakmeņiem – tie var pilnīgi pārvērst un atdzīvināt jebkuru ēdienu. Galvenais ir saprast to attiecības ar citiem produktiem, jo, ja atradīsiet tiem labākos...

Ieskaties

Kādēļ siers ir apaļš? 1

Kādēļ siers ir apaļš?

Siera ritulim vienmēr ir bijusi īpaša vieta kultūrā – cilvēki to attēlojuši mākslas darbos, piedalās siera ripināšanas sacensības un ikdienā mēdz tēlaini salīdzināt mēnesi ar siera ripuli. Izrādās –...

Ieskaties

Ledus spainis ar ogu dekoru 0

Ledus spainis ar ogu dekoru

Ir tradīcijas, kas vieno visu pasauli. Tā piemēram, vienā noteiktā datumā cilvēku gaviles, apskāvieni un skūpsti, salūta krāsainās puķes, šampanieša korķa šāvieni un glāžu šķindoņa atkārtojas ik stundu, kamēr...

Ieskaties

Ziemas saulgrieži 4

Ziemas saulgrieži

Šiem svētkiem ir vairāki nosaukumi – visbiežāk Ziemassvētki, bet dažreiz tos dēvē par Bluķa vakaru – pēc bluķa vilkšanas paražas, par kaļedām, atsaucoties uz šī laika rituālo dziesmu piedziedājuma...

Ieskaties

Svētku laikā sasildies ar karstvīnu! 0

Svētku laikā sasildies ar karstvīnu!

Karstvīna sākumi meklējami viduslaikos. 14. gs. beigās izdotā pavārgrāmatā, ko sarakstījuši karaļa Riharda Otrā galma pavāri, atrodama viena no pirmajām pierakstītajām karstvīna receptēm. Receptes sākumā jāsamaļ kanēlis, ingvers, galangals,...

Ieskaties

Pasākumi gardēžiem