RABARBERI Viens no vēlā pavasara un agrās vasaras lielākajiem dārza gardumiem ir rabarbers. Būs tādi, kas nedaudz sarausies, iedomājoties par rabarbera kāta skābo garšu, taču svaigi cepta rabarberu drumstalu maize...
IeskatiesSEZONĀ OLAS Lieldienu laikā, protams, ļoti aktuāli kļūst tieši olu ēdieni, jo mēs ne tikai rīkojam olu kaujas, ripinām un krāsojam, bet arī tās ēdam daudz vairāk, jo kur tad...
IeskatiesSEZONĀ MAIZE Maize visdažādākajās formās jau kopš senseniem laikiem ir bijusi viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem. Tās pirmsākumi meklējami jau akmens laikmetā, bet maizes klaipi un maizītes ir...
IeskatiesSEZONĀ CITRUSAUGĻI To, ka tuvojas Ziemassvētku laiks, visapkārt nodevīgi pauž mandarīnu smarža. Mandarīni parasti ir tie, kas pirmie pazūd no bērnu svētku paciņām, šokolādes konfektes atstājot otrajā vietā. Patiesībā visi...
IeskatiesTuvojoties ziemai uzņemam vitamīnus un spēku no ķirbjiem, bietēm un kārtīgiem steikiem, tad nu iepazīsim vairāk šos produktus. BIETE Senie romieši 5.–4. gadsimtā pirms mūsu ēras esot bijuši pirmie, kas sāka...
IeskatiesVasaras izskaņā un rudens sākumā jābauda tās veltes, šoreiz vairāk par tomātiem, gailenēm un zaļajiem zirnīšiem. TOMĀTI Sezonā tomāti ir ne tikai ļoti garšīgi, bet arī bagāti ar vērtīgām uzturvielām. Sarkanie...
IeskatiesGaļas termometrs ir nenovērtējams priekšmets grila sezonā. Ja līdz šim jums par grila ekspertu būt nav sanācis, tad tieši termometrs ir jūsu slepenā panākumu atslēga. Tas jūsu vietā noteiks...
IeskatiesPavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim: PARMAS SIERS Parmas siers jeb Parmigiano-Reggiano ir populārākais cietais siers pasaulē. To mēdz dēvēt par astoņu gadsimtu...
IeskatiesPavasaris ir laiks, kad savam organismam varam piedāvāt pilnvērtīgus, dabas dotus vitamīnus un minerālvielas. Ikdienas uPzturā būtu ieteicams lietot vismaz vienu zaļo salātu porciju. Tie nav...
IeskatiesPavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim: SPARĢEĻI Sparģeļi ir zaļi, sulīgi un gardi dārzeņi ar bagātīgu vērtīgo vitamīnu devu. Tajos ir daudz K...
IeskatiesSpinātu (Spinacia oleracea) dzimtene ir centrāl un dienvidrietum Āzija. Tie ir viengadīgi (retāk divgadīgi) augi augstumā līdz aptuveni 30 cm. Spināti spēj pārziemot arī temperatūras ziņā mērenos reģionos. To...
IeskatiesPavasaris ir laiks, kad sezonā ir virkne dažādu gardumu. Šoreiz vairāk par šiem trim: SPINĀTI Spināti ir pārbagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Tos slavē un cildina augstā dzelzs satura dēļ, bet...
IeskatiesGaršaugi ir viens no ēst gatavošanas stūrakmeņiem – tie var pilnīgi pārvērst un atdzīvināt jebkuru ēdienu. Galvenais ir saprast to attiecības ar citiem produktiem, jo, ja atradīsiet tiem labākos...
IeskatiesSiera ritulim vienmēr ir bijusi īpaša vieta kultūrā – cilvēki to attēlojuši mākslas darbos, piedalās siera ripināšanas sacensības un ikdienā mēdz tēlaini salīdzināt mēnesi ar siera ripuli. Izrādās –...
IeskatiesIr tradīcijas, kas vieno visu pasauli. Tā piemēram, vienā noteiktā datumā cilvēku gaviles, apskāvieni un skūpsti, salūta krāsainās puķes, šampanieša korķa šāvieni un glāžu šķindoņa atkārtojas ik stundu, kamēr...
IeskatiesŠiem svētkiem ir vairāki nosaukumi – visbiežāk Ziemassvētki, bet dažreiz tos dēvē par Bluķa vakaru – pēc bluķa vilkšanas paražas, par kaļedām, atsaucoties uz šī laika rituālo dziesmu piedziedājuma...
IeskatiesKarstvīna sākumi meklējami viduslaikos. 14. gs. beigās izdotā pavārgrāmatā, ko sarakstījuši karaļa Riharda Otrā galma pavāri, atrodama viena no pirmajām pierakstītajām karstvīna receptēm. Receptes sākumā jāsamaļ kanēlis, ingvers, galangals,...
Ieskaties