Jaunumi
Janvāris ir vispasaules kampaņas "Neapēd zemeslodi!" mēnesis, kurā, protams, aktuāls ir jautājums - kā visvienkāršāk palīdzēt Zemeslodei un aizsargāt klimatu? Ēdot mazāk gaļas un citu dzīvnieku produktu! Pieņem... Lasīt vairāk
Grāmata ir dzimusi. Nupat kā svaigi “iebraukusi” izdevniecības noliktavā. Ja vēlies pirmais tikt pie sava eksemplāra, kas vēl smaržo pēc tipogrāfijas krāsas, un turēt savās rokās šo dārgumu, pie kā... Lasīt vairāk
Tas ir tik ērti – saņemt savu mīļo žurnālu uz mājām. Kā numurs nodrukāt, mēs to uzreiz izsūtam saviem abonentiem. Tas ir ērti arī mums pašiem, jo skaidri zinām... Lasīt vairāk
Mums ir tapis kaut kas jauns un pavisam burvīgs - Jūsu uzmanībai žurnāla Pie galda! pirmais speciālizdevums, kas veltīts tieši brokastīm kopā... Lasīt vairāk
Jana ienāca mūsu visnotaļ latviskajā redakcijā ar košām ēdiena krāsām, mums neierastām garšu kombinācijām un lielu sirdi. Un mēs vienbalsīgi pieņēmām lēmumu izdod viņas grāmatu divās valodās – latviešu un... Lasīt vairāk
Ne vien vēlās brokastis, bet pat “naksniņas” Kurzemē, Zemgalē, Vidzemē un Latgalē ir tas, ko jūlijā un augustā izbaudīt aicinās pasākums “Novada Garša”. Gardumus, kas galvenokārt tapuši no katalogā... Lasīt vairāk
Vasarai lutinot, pat slinkākie grilētāji jau ir sākuši kūpināt savus grilus, kairināt apkārtējo smaržu un garšu kārpiņas ar vilinošiem aromātiem. Kā zināms, maltītei atbilstoši dzērieni izceļ garšu un padara... Lasīt vairāk
Pirmo reizi notiks vērienīgs pārtikas nozares attīstībai veltīts forums “Kastrolis”. Foruma mērķis ir piedāvāt atbalstošu diskusiju platformu Latvijas... Lasīt vairāk
Aizvadītajā nedēļā Frankfurtē norisinājās konkursa Cider world 2021 balvu pasniegšanas ceremonija, kurā Abavas vīna darītavas dzērieni ieguva apbalvojumus - divas zelta un vienu sudraba medaļu. Ar zeltu tika novērtēti... Lasīt vairāk
Katram no mums pienāk brīdis, kad negribas domāt, ko gatavot, kādas sastāvdaļas izmantot un kā to visu salikt kopā. Šādām dienām glābiņš ir BChef, kas jau mūsu vietā... Lasīt vairāk
Veselīgs uzturs un ēdienreižu plānošana ir mērķtiecīga apņemšanās. Ir atšķirība, vai sākam plānot maltīti tad, kad jau rūc vēders un stāvam pie pustukša ledusskapja, cenšoties pagatavot ko vairāk par... Lasīt vairāk
Dzērienu kultūrā parādījies jauns trends – bezalkoholiski stipro dzērienu atdarinājumi, kas imitē ierastās garšas un rada sajūtu, kā dzerot oriģinālo... Lasīt vairāk
Augu valsts uzturam kļūstot arvien populārākam, veikalu plauktus papildina aizvien vairāk vegānisku alternatīvu ierastajiem dzīvnieku valsts produktiem. Vegan.LV veiktā... Lasīt vairāk
Gan pie ikdienišķām vakariņām, gan īpaši svētkos, par neatņemamu maltītes sastāvdaļu ir kļuvis vīns. Tomēr, kā pie plašā vīna sortimenta... Lasīt vairāk
3. decembrī uzņēmums Gemoss atver savu veikalu Valmierā, kas ir nu jau uzņēmuma sestais bāru, restorānu un kulinārijas preču veikals-noliktava Baltijā. Visa... Lasīt vairāk
26. novembra vakarā drošos un attālinātos tiešsaistes apstākļos notika Zanes Grēviņas jaunās recepšu grāmata “Našķoties bērnībā” atklāšanas svētki. Grāmatā, kuru izdevusi... Lasīt vairāk
Visi esam vairāk nekā jebkad pelnījuši – LAIMĪGU 2021. GADU! Pie mums pašlaik top, iespējams, garšīgākais 2021. gada sienas kalendārs pasaulē. :) Brīdinām... Lasīt vairāk
“Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks pēc paša veidotas receptūras radījis pirmo mucu degalu Latvijā, ko iespējams dēvēt arī par importa viskija vietējo... Lasīt vairāk
Šogad 30. aprīlī Baltijā vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs AS “Latvijas balzams” atzīmē 120 gadu jubileju. Ilgās darbības laikā “Latvijas balzams” kļuvis par neatņemamu Latvijas vēstures mantojuma daļu,... Lasīt vairāk
Svarīgi ir šo jautājumu sev uzdot vienu reizi nedēļā, nevis katru dienu. Strādājot ar žurnālu un ēdienu projektiem, mūsu darbnīcas virtuvē bieži vien ir dažādi ēdieni, ko... Lasīt vairāk