Vīna eksperts
Vakariņās lasis, varavīksnes forele, vistas fileja, pasta. Pirmā izvēle – Chardonnay. Tas vienmēr smaržo izcili augļaini, svaigi, pat mazliet pēc ziediem un vasaras, tādēļ lieliski papildina nedaudz trekno ēdienu. Šis vīns nav izņēmums. Aromātos dominē augļi un vaniļa, pēcgaršā var sagaršot riekstus. Šis vīns B&G kolekcijā nāk no Langedokas reģiona. Vīns ar balto augļu un vaniļas aromātu. Lieliski baudīt kopā ar balto gaļu, salātiem vai pastu. Obligāts nosacījums – pasniedziet atdzesētu līdz 10–12 grādiem.
Par B&G
Lai arī kaligrāfiskais logo ir veidots no divu reālu francūžu Tomasa Bartona un Daniela Gestjēra uzvārdu pirmajiem burtiem, B&G vīna nams ir kas daudz vairāk. Patiesībā tā ir vesela sistēma, kura ļauj ar vienu zīmolu iepazīt visu Francijas vīnu dažādību.
B&G par savu misiju uzskata nevis konkrēta vīna nama popularizēšanu, bet gan Francijas kā vīna lielvalsts attīstību. Viņi bija pirmie, kas pirms gandrīz trīssimt gadiem ar Francijas vīniem iepazīstināja Ameriku, no dažādiem Francijas reģioniem atlasot un veidojot īpašu, unikālu vīnu kolekciju. Tad jau šī kultūra izpletās pa visu pasauli.
B&G misija ir dot un izglītot. Tieši tāpēc mēs gribējām ar viņiem sākt šo “Vīna eksperta” lapu, jo mūsu mērķi sakrīt. Arī mēs gribam jums dot. Zināšanas, pieredzi, emocijas. Visu to labo, kas uzplaukst no vīna, ja to saprot un izgaršo pareizi. B&G nams mīt īstā franču muižā Chateau Magnol. Šeit sanāk kopā vīna mīļotāji un kulinārās meistarklasēs ne tikai gatavo, bet arī bauda, izgaršo, izzina, kāds ir Francijas vīns. Šī vietne Facebook un Instagram ir kā virtuāls vispasaules vīna nams.
B&G vīnu ir daudz. Šomēnes piecas izcilības, ar kurām būtu grēks neiepazīties.