Kulinārie ceļojumi
GARDĒŽU TOSKĀNA
27.-30. augusts 2021

CEĻOJUMS IZPĀRDOTS! 

Saules pielietā Toskāna slēpj vairākus pasaules gardēžu iemīļotus produktus. Tos dosimies atklāt šajā nedēļas nogales ceļojumā. Īsto Toskānas garšu meklēsim nelielās vīna darītavās un zemnieku saimniecībās, kur baudīsim lauku delikateses, labu olīveļļu un tieši Toskānas reģionam raksturīgos vīnus. Apgūsim pastas gatavošanu, izzināsim vīna tapšanas procesu no vīnogulāju audzēšanas līdz vīna radīšanai, degustēsim, ēdīsim, baudīsim. Vīns, siers, pasta, saule un Toskānas neatkārtojamā daba būs šī ceļojuma pavadoņi.

Ceļojuma laikā uzzināsim, kā top itāļu “ēdienu ēdiens” pasta, un paši apgūsim to gatavot īstas Toskānas lauku saimnieces vadībā. Šis reģions slavens ar Kolonnatas speķi un marmora raktuvēm, kam speķa pagatavošanā arī ir liela nozīme, tāpēc ceļā uz slavenā speķa Lardo di Colonnata pagatavošanas noslēpumu atklāšanu dosimies izbraukumā ar džipiem un kalnu pastaigā uz Karāras marmora raktuvēm.

Un kas gan būtu Toskāna bez siera un vīna degustācijām. Šis Itālijas reģions lepojas ar savu vīnu un īpašo aitas sieru. Abus šos produktus iepazīsim vietās, kur tas top, apmeklējot ģimenes siernīcu, kurā uzzināsim siera pagatavošanas gaitu, degustēsim astoņus dažādus aitas sierus, dosimies uz nelielām vīna darītavām, kur kopā ar vīna dārza saimnieku izstaigāsim vīna laukus, klausoties viņa stāstā par dievišķā dzēriena tapšanu un unikālo garšas buķeti. Katrs šis stāsts noslēgsies ar vīna baudīšanu.

Baudīsim Toskānas dabu un itāļu dzīves garšu pilsētiņās, bez kurām šis reģions nebūtu iedomājams: Viaredžo – pilsētiņa pie jūras, Montepulčāno, ko mēdz dēvēt par Toskānas vīnu galvaspilsētu, Sandžiminjāno, kas ir slavena ar iespaidīgiem viduslaiku torņiem un īpašo saldējumu.

PIETEIKŠANĀS GARDĒŽU CEĻOJUMAM BEIGUSIES. 

Ceļojuma programma

Cenā iekļauts:

  • Nakšņošana 4 zvaigžņu viesnīcā trīs naktis.
  • Transfērs ar komfortablu autobusu no lidostas uz viesnīcu un no viesnīcas uz lidostu.
  • Izbraukums ar džipiem pa Karāras kalniem un marmora raktuvju apmeklējums.
  • Trīs kārtu pusdienas Lardo, kurās iekļautas trīs dažādas antipastas, to skaitā Lardo speķis, pamatēdiens, deserts un vīns.
  • Ģimenes siernīcas apmeklējums, siera degustācija ar vieglām pusdienām un vīnu.
  • Sešu vīnu degustācija Montepulčāno kopā ar vīnam pieskaņotām uzkodām.
  • Pastas meistarklase Toskānas lauku saimnieces vadībā.
  • Vīna dārzu apmeklējums.
  • Pusdienas Toskānas lauku saimniecībā: bagātīgas uzkodas zviedru galda veidā, pasta, vīns un deserts.
  • Transfērs ar komfortablu autobusu uz visām ekskursiju vietām.
  • Grupas vadītājs no Rīgas.
  • Ekskursijas sertificēta latviešu valodā runājoša gida vadībā.

Papildu izmaksas:

  • Aviobiļete Rīga–Piza, Piza–Rīga 197 eiro.
  • Ceļojuma apdrošināšana.
  • Ceļojuma apdrošināšana, Sudraba polise ar iekļautu Covid-19 apdrošināšanu 10–20 eiro (atkarībā no ceļotāja vecuma).

Cena vienai personai:

  • 795€ – vienvietīgā numurā
  • 635€ – divvietīgā numurā