Jaunums

Latvijas labākie restorāni sacentīsies par labākā deserta nomināciju

  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Šī gada „Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015” konkursa žūrija izvērtēs un noteiks labāko desertu Latvijā. Jau iepriekš tika ziņots, ka trešo gadu pēc kārtas Latvijā tiks noskaidroti “Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015” un pirmo reizi restorānus vērtēs 100% starptautiska žūrija, kuru veido Michelin līmeņa šefpavāri no Baltijas, Eiropas un Skandināvijas.

“Tas, ka jau otro gadu pēc kārtas atsevišķā nominācijā noskaidrojam labāko desertu, nav nejaušība, jo deserts ir maltītes kulminācija un nereti tieši deserts nosaka kopējo noskaņojumu pēc maltītes,” uzsver Normunds Norenbergs, “Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2014” organizators.

Katra žūrijas pārstāvja rīcībā ir 40 punkti, ko tas var piešķirt par deserta garšu, aromātu, tekstūru, tehnisko izpildījumu, vizuālo noformējumu un pasniegšanas kvalitāti. Labākā deserta autoru un restorānu paziņos un apbalvos svinīgajā konkursa „Ekselence 30 labākie restorāni Latvijā 2015” noslēguma pasākumā „Aldara alus darbnīcā” nākamā gada janvārī.

“Šogad mūsu saldējuma deserta “Ekselence” meistari ar nepacietību gaida starptautiskās žūrijas vērtējumu par labāko desertu Latvijā, jo iespējami negaidīti pārsteigumi un atklājumi. Izstrādājot labāko saldējumu Latvijā, mums ir svarīgi orientēties aktuālo garšu tendencēs un iedvesmoties no labākajiem,” papildina Normunds Staņēvičs, konkursa ģenerālsponsors, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Labāko restorānu noskaidrošana norit divās kārtās – vispirms restorānu nozares eksperti, gardēži, žurnālisti un blogeri atdod savas balsis par labākajiem restorāniem, bet pēc tam, ņemot vērā iegūtos rezultātus, restorānus vērtē starptautiska žūrija, kurā, atšķirībā no pagājušā gada, šogad ir tikai ārvalstu šefpavāri, kas ar aviokompānijas „airBaltic” reisiem ierodas Rīgā, lai iesaistītos restorānu vērtēšanā un palīdzētu noteikt „Ekselence 30 labākos restorānus Latvijā 2015”. Ārvalstu šefpavāri restorānus apmeklē individuāli un žūrijas sastāvs līdz pat apbalvošanas ceremonijai alus muzejā „Aldara alus darbnīca”, tiks turēts noslēpumā.

Šis ir trešais gads pēc kārtas, kad tiek noskaidroti labākie restorāni Latvijā un tas iespējams pateicoties ģenerālsponsora gardēžu saldējuma “Ekselence”, kā arī “Live Riga”, „airBaltic”  un “Aldaris” atbalstam.

Komentāri: