Jaunums

Pirmo reizi Latvijā slaveni pavāri bērniem mācīs veselīga uztura pamatus

  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

20. oktobrī pirmo reizi Latvijā norisināsies Starptautiskās šefpavāru dienas aktivitātes, kuru uzmanības centrā šogad ir tēma “Veselīgi bērni – veselīga nākotne”. Pārtikas ražošanas kompānija “Nestle” sadarbībā ar biedrību “Pavāru klubs” ir sagatavojusi īpašu pasākumu programmu Rīgā un Jelgavā.

Starptautiskās Šefpavāru dienas ietvaros visā pasaulē, pirmsskolas izglītības iestādēs un mācību iestādēs slaveni vietējie šefpavāri iepazīstina bērnus ar veselīga ēdiena gatavošanas procesu un parāda to, ka ēst gatavošana var būt ļoti aizraujoša nodarbe, bet augļu un dārzeņu lietošana uzturā ir ne tikai garšīga, bet arī vērtīga.

20. oktobrī no plkst.13:00 līdz 15:00 Restorānu servisa skolā konditori Jānis un Maija Kairi, kā arī skolas īpašnieks – šefpavārs Māris Astičs rādīs, stāstīs un gatavos veselīgas maltītes kopā ar Rīgas Centra daiļamatniecības 20 pamatskolas audzēkņiem. Šī pasākuma mērķis būs bērniem parādīt, cik interesanta un aizraujoša ir ēdiena gatavošana, un cik garšīga patiesībā var būt arī veselīga maltīte. Bērniem vecumā no 8 – 12 gadiem šefpavāru meistarklasē būs iespēja iepazīt veselīga uztura noslēpumus ar spēļu, mīklu un izklaidējošu pasākumu palīdzību. Katrs bērns tiks pie savas šefpavāra cepures un priekšauta.

“Domāt par mūsu bērnu nākotni ir ļoti cēls mērķis, man ir tiešām prieks, ka varam būt daļa no šīs iniciatīvas. Man pašai ir bērni pamatskolas vecumā, tāpēc es zinu, cik būtiski ir jau no bērnības pieradināt viņus pie veselīga uztura, jo vēlāk mainīt paradumus būs daudz grūtāk. Pieaugušie vajadzētu aizdomāties par reālām lietām, ko viņi sava bērna ēdienkartē varētu mainīt uz veselīgo pusi!”, saka “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Šefpavāru dienas Latvijā pasākuma dalībnieki saņems īpašas “Nestle” sagatavotas krāsojamās recepšu grāmatas, ar kuru palīdzību veselīgu maltīti bērni varēs pagatavot kopā ar saviem vecākiem.  Radošā un aizraujošā procesā pavāri iemācīs bērniem veselīgas maltītes septiņu krāsu gammu un kā tai atbilst konkrētas uzturvielas, augļi un dārzeņi. Paralēli praktiskajām iemaņām, klātesošajiem tiks sniegta informācija par augstvērtīgu produktu izvēles iespējām Latvijā, piedāvājot alternatīvu neveselīgajiem, bet ļoti iecienītiem našķiem un kārumiem.

Savukārt, 29. oktobrī,  Jelgavas pilsētas domes telpās novada skolotājiem un citiem interesentiem būs iespēja noklausīties jaunā un starptautisko atzinību guvušā pavāra Haralda Sauša lekciju par veselīgu uzturu, sezonālajiem produktiem un bērnu sagatavošanu pilnvērtīgam dzīvesveidam.

Komentāri: