Trīs, “Pie Galda!” lasītājiem jau zināmas meitenes – Anna Panna, Līva Kļaviņa un Linda Vilmansone (WilmaLinda), ar trīs dažādām garšu izjūtām un redzējumu uz dzīvi, gatavos trīs dažādus ēdienus, lai pārsteigtu viena otru un skatītājus kopīgā piknikā kādā, katru reizi citā, interesantā vietā. Raidījums Gatavo 3 brīvā un nepiespiestā gaisotnē ar humoru un radošo garu aizvedīs garšu baudītājus gardos piknikos no 5.oktobra ik svētdienas rītu 9:25 kanālā TV3! Bet žurnāls un recepšu portāls “Pie Galda!” ļaus raidījumā iepatikušās receptes atkārtot saviem spēkiem un pārsteigt savus draugus gardos piknikos.
Latvieši saka: “Trīs lietas, labas lietas”. Un mēs zinām kāpēc! Tā garšīgāk! Trīs ēdienreizes dienā, trīs ēdieni ēdienreizē, trīs kārtas kūkā, trīs garšas burciņā un trīs meitenes TV3 raidījumā “Gatavo 3”. Jaunā raidījuma vienojošais elements – kopīgā draudzība, neviltotā kaislība uz ēdienu un izaicinājums pārsteigt vienai otru ar katru reizi izvēlētu citu, sezonā aktuālu, produktu. Atšķirīgais – pirmo reizi skatītājiem būs iespēja ar meitenēm interaktīvi socializēties sociālajās platformās, tādā veidā piedaloties un daloties gatavošanas procesā un pēcāk “izgaršojot” visu kopīgā piknikā.
Tiem, kas mūsu meitenes vēl nepazīst, iepazīstināsim tuvāk:
Pirmā receptes sastāvdaļa – Anna Panna – ir trio “saldumiņš” jeb kūkotāja.
Anna cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, Anna piemīlīgi rosās pa virtuvi pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem – jo viņa, kā neviena cita, zina – labs garastāvoklis un apģērbs noteikti ietekmēs rezultātu.
Taču neļaujieties stereotipu vilinājumam – Anna ir neiedomājami precīza un kārtīga, visu sver un mēra, jo uzskata “konditorijā mērvienība ‘uz aci’ – neiet cauri”, viņa nav nekāda meitene “pa gaisu”, kaut gan viņas smieklīgākais piedzīvojums virtuvē varētu tikt nosaukts tieši tā. “Vidusskolas laikā gatavojot šokolādes kūkas un vafeles ar iebiezināto pienu, es ne vienu reizi vien, pamanījos to uzspridzināt ar brūnā krēma sekām pa visiem virtuves griestiem”, atceras Anna. Kopš tiem laikiem, gan daudz saldā krējuma aiztecējis, un tagad iedvesmojoties no labākajiem Lielbritānijas kūkotājiem un kulināriem, Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem, bet sapnis reiz izdot savu kūku grāmatu – skaistu, krāsainu, gardu un taustāmu, lai pamudinātu jebkuru gatavot mājās.
Otrā, neatņemamā sastāvdaļa – Līva Kļaviņa – ir garšu pētniece.
Uzaugusi pie jūras Slīteres rezervātā, un pavadījusi daudz laika Eiropā, viņa ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Tā, piemēram, ilgāku laiku dzīvojot Francijā, Spānijā un Anglijā, Līvai bija iespēja apgūt Latīņamerikas, Āfrikas un Āzijas kulinārijas tradīcijas.
Londonā mācījusies uzturmācību un praksē daudz to pielietojusi strādājot virknē restorānu, kafejnīcu, banketu un kāzu, Līva ieguva ne tikai pārliecību, ka veselīgs nebūt nav pliekans un bezgaršīgs, bet arī piedzīvoja savu dramatiskāko piedzīvojumu virtuvē. “Londonā, savās pirmajās kāzās, kurās gatavoju, pilnīgi viss nogāja greizi,” atceras Līva. “Aromātiskie tajiešu apaļgraudu rīsi, kas bija pamatēdiena sastāvdaļa, piedega, neizvārījās un pārvārījās visi reizē. To tiešām ir iespējams izdarīt vienlaicīgi! Taču kaut kādā mistiskā veidā beigās ēdiens izdevās lielisks, un kāzu viesi joprojām tiekoties atceras to kā labāko kariju ar rīsiem (tiem pašiem rīsiem) kādu tie mūžā ēduši.”
Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos – proti, kā veiksmīgi kombinēt produktus un balansēt garšu tā, lai atrastu to līdzsvara punktu, kad gribas turpināt pagaršot vēl un vēl. Tāpēc viņas moto virtuvē ir “garšīgi ēdieni, kas nedara pāri veselībai”. “Neuzskatu, ka bauda ir primārais, kas ēdienā jāmeklē, bet ticu, ka patiesi veselīgs ēdiens sniedz prieku un ir garšīgs, un ka tas ir līdzeklis, kas atbrīvo, lai veselā ķermenī dvēsele varētu izdzīvot pilnvērtīgu dzīvi”, piebilst Līva.
Trešā sastāvdaļa ir šīs receptes “pipariņš” – WilmaLinda.
Īstajā vārdā Linda Vilmansone ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē. “Manas bērnības mīļākās garšas bija makaroni, desmaizes un piena zupas,” atceras Linda. “Mamma atteicās katru dienu gatavot makaronus, tāpēc lietu ņēmu savās rokās un katru dienu izmēģināju un izdomāju jaunu recepti ar makaroniem. Tā es iemācījos gatavot.”
Linda ir apguvusi reklāmu un sabiedriskās attiecības, strādājusi mediju un reklāmas aģentūrā, taču sapratusi, ka ēst gatavošana ir daudz aizraujošāka, tagad strādā par redaktori kulinārijas žurnālā un dara to, kas patīk tik ļoti, ka to nemaz nevar nosaukt par darbu. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur. Ēdienu Linda mācās gatavot nepārtrauktā izzināšanas un arī kļūdīšanās procesā, nebaidoties no trekniem ēdieniem un glutēna. “Ir jāievēro mērenība it visā, jāpievērš uzmanība ēdiena kvalitātei un jāpatērē atbilstoši uzņemtajam” – uzskata Linda.
Baudiet jauno raidījumu Gatavo 3 jau no 5.oktobra svētdienas rītos 9:25 kanālā TV3! Receptes meklējiet žurnālā un recepšu portālā “Pie Galda!”, bet ar meitenēm dalieties kopīgos iespaidos sociālajās vietnēs facebook un instagram.
#gatavo3
Esmu liels jūsu raidijūma cienītājs.
gribu pieteikties jaunajam raidijum bet nezinu nevaru atrast anketu
Pieteikšanās bija līdz 15.01. skaties.lv mājas lapā
Gatavojot ēst,vajadzētu matus sasiet.
vo vo, es ari nesaprotu ka var taisit est ar vaļā matiem. Tā tak ir necieņa!!!!!!!
Nu nav elementāra ieklājība meitenēm- var jau beigt nezin cik skolas, bet nu ja tajās galviņās ,tad nu nekā- mati gandriz vazājas pa ēdienu,ja būtu īsi tad nu neko, bet šeit…Nu raidījuma vadītājiiem laikam tāds pats tukšums galviņās.
Man ir tads jautajums vai jūs esat piles kaju redzejusi piles stilbiņu jus esat redzejuši bet piles kaju ne