Šokolādē glazēti apelsīnu kraukšķi

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Ļoti, ļoti gards našķis, kas prasa nelielu pacietību, bet rezultāts noteikti ir tā vērts. Oranžo apelsīnu un tumšās šokolādes kontrasts šim saldumam ir tik skaists, ka to, iesaiņojot nelielās tūtiņās, noteikti var izmantot kā dāvanu ar pievienoto vērtību. Ieteicams izvēlēties apelsīnus ar plānu miziņu.

Sastāvdaļas

  • 2 apelsīni
  • 100 g cukura
  • 500 ml ūdens
  • 70 g melnās šokolādes

Pagatavošana

  1. Apelsīnus nomazgā un sagriež plānās pusripiņās.
  2. Katliņā uzvāra ūdeni ar cukuru, kamēr tas izšķīdis.
  3. Karstajā sīrupā ievieto apelsīnu šķēlītes un vāra 1 stundu uz ļoti lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
  4. Pēc stundas vārīšanas apelsīnus nokāš un uzmanīgi izklāj uz cepamā papīra. Cepamo papīru novieto uz plāts, un uz 1–2 stundām ieliek krāsnī ventilācijas režīmā 60 °C temperatūrā.
  5. Izņem apelsīnu daiviņas no krāsns. Tām vajadzētu būt daudz stingrākām, bet vēl mazliet elastīgām, tādēļ tās ievieto uz ~ 30 minūtēm ledusskapī, lai sakalst. Kad apelsīnu pusītes ir cietas un izkaltušas, tās ir gatavas mērcēšanai šokolādē.
  6. Ūdens peldē izkausē pustāfelīti tumšās šokolādes. Apelsīnu daiviņas pa vienai līdz pusei iemērc šokolādē un novieto atpakaļ uz cepamā papīra. Novieto ledusskapī uz ~ 30 minūtēm, lai šokolāde sacietē.
  7. Lieliski garšos kopā ar kafiju vai arī vienas pašas.