Šķelto zirnīšu gaļas zupa

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • Šķeltie zirnīši 400 g
  • Kūpinātas cūkgaļas ribiņas 0,500 g
  • 1 sīpols
  • 1 liels burkāns
  • Kartupeļi miltainie 6 gab.

No virtuves krājumiem :
sāls; 2 -3 lauru lapas; 5-6 melnie piparu graudiņi

Pagatavošana

  1. 1 lielu sīpolu notīra.
  2. 400 g šķeltos zirnīšus ieber sietā, noskalo zem tekoša, auksta ūdens.
  3. Zupas katlā liek ribiņas, sīpolu un šķeltos zirnīšus. Pārlej pāri 1,5 -2 l verdoša ūdens, uzliek katlam vāku un uzvāra. Samazina liesmu un vāra ~45 minūtes. Ja zupa liekas par biezu, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens. Zupai ir jābūt biezai un tumīgai.
  4. 1 lielu burkānu notīra, noskalo un sagriež plānās ripiņās.
  5. 6 nelielus kartupeļus notīra un sagriež nelielos kubiņos.
  6. Zupai pievieno kartupeļus, burkānus, lauru lapas, piparu graudus, šķipsniņu sāls un turpina vārīt, līdz kartupeļi ir mīksti.
  7. Ribiņas izņem no katla, atdzesē un noloba gaļu. Gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek atpakaļ zupā.
  8. Zupu pagaršo un ja nepieciešams pievieno vēl sāli.
  9. Lej porciju šķīvjos un pasniedz karstu.