Sāļās Jāņu biezpienmaizes garšaugu salātu viducī

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šis ir eksperiments Jāņu laikā ar sāļo biezpienmaizi. Sastāvdaļas un pagatavošanas gaita kā biezpienmaizes virsiņai, tikai šoreiz netradicionāli biezpiena masu pildījām mafinu formiņās, lai pasniegtu tās kā pamatēdienu kopā ar aromātiskiem garšaugu salātiem. Katrā ziņā šo recepti var izmantot arī tradicionālai biezpienmaizei uz rauga vai smilšu mīklas pamata, tikai atcerieties – virsiņa ir sāļa.

Salātu ideja atvesta no Tadžikistānas. Tā ir lieliska ideja, kā saujām saēsties fitoncīdiem bagātos zaļumus un vēl iegūt lielisku garšas baudījumu.

Sastāvdaļas

Biezpienmaizītēm

  • 600 g biezpiena
  • 4 olas
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3 ēdamkarotes ķimeņu
  • sāls un nedaudz cukura pēc garšas

Garšaugu salātiem

  • 1 buntīte diļļu
  • 1 buntīte loku
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 buntīte bazilika vai kinzas – pēc izvēles
  • 1 citrons
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pievieno biezpienam, ko samaisa viendabīgā masā. Ja nepatīk kunkuļi, tad masu var sablendēt ar blenderi. Masai pievieno kartupeļu cieti, miltus, ķimenes, sāli un šķipsniņu cukura.
  2. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un saputo stingrās putās. Kad olu baltumi saputoti, tos iecilā biezpiena masā.
  3. Mīklu lej mafinu formiņās un cep 180 ºC temperatūrā ~ 30 minūtes. Ja cepat lielajā formā vienotu “kūku”, tad tā cepsies ilgāk, ~ 45 minūtes.
  4. Pagatavo salātus: visus zaļumus smalki sagriež un liek bļodā. Pusi citrona sagriež plānās šķēlītēs, katru šķēlīti – ceturtdaļās. No otras pusītes izspiež sulu. Zaļumiem pievieno citronu šķēlītes, ēdamkaroti olīveļļas, citronu sulu un sāli pēc garšas. Visu sacilā kopā.
1. pagatavošanas solis
Biezpienmaize_1

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pievieno biezpienam, ko samaisa viendabīgā masā. Ja nepatīk kunkuļi, tad masu var sablendēt ar blenderi. Masai pievieno kartupeļu cieti, miltus, ķimenes, sāli un šķipsniņu cukura.

2. pagatavošanas solis
Biezpienmaize_2

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un saputo stingrās putās. Kad olu baltumi saputoti, tos iecilā biezpiena masā.

3. pagatavošanas solis
Biezpienmaize_3

Mīklu lej mafinu formiņās un cep 180 ºC temperatūrā ~ 30 minūtes. Ja cepat lielajā formā vienotu “kūku”, tad tā cepsies ilgāk, ~ 45 minūtes.

4. pagatavošanas solis
Biezpienmaize_4

Pagatavo salātus: visus zaļumus smalki sagriež un liek bļodā. Pusi citrona sagriež plānās šķēlītēs, katru šķēlīti – ceturtdaļās. No otras pusītes izspiež sulu. Zaļumiem pievieno citronu šķēlītes, ēdamkaroti olīveļļas, citronu sulu un sāli pēc garšas. Visu sacilā kopā.