Rīsu salāti ar kūpinātām aprikozēm un vistu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sen kādā kulinārijas šovā skatījos, kā mājas apstākļos iespējams kūpināt zivi. Pakonsultējoties ar kādu pavāru, noskaidroju, ka mājas apstākļos pavisam parastā cepeškrāsnī var kūpināt jebko. Un kādēļ lai tās nebūtu aprikozes un mandeles. Kūpinātās garšas tieši šogad gozējas kulināro topu virsotnēs. Pat kūpināts kanēlis kokteiļos. Iespējas ir nerobežotas!

Sastāvdaļas

  • sauja žāvētu dzērveņu
  • 200 g mandeļu
  • 10 saulē kaltēti tomāti (var būt arī eļļā)
  • 100 g savvaļas rīsu
  • 5 aprikozes
  • 100 g kazas siera
  • 3 palieli kūpināti vistas šķiņķīši
  • 50 ml interesantas garšas eļļas
  • ¼ svaiga ananasa
  • svaigs baziliks
Kūpināšanai
  • 5 zariņi svaiga timiāna
  • 1 ēdamkarote lavandas ziediņu
  • maisiņš ar skaidām
  • 100 ml džina
  • 2 kanēļa standziņas
  • neliels gabaliņš ingvera
  • 1 paciņa beramās zaļās tējas

Pagatavošana

  1. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai tā, lai tie būtu irdeni.
  2. Sagatavo kūpināšanai nepieciešamo. Palielā cepamtraukā kārto skaidas, tēju, lavandu, kanēli, timiānu un ingvera gabaliņus.
  3. Aprikozes sagriež ceturtdaļās un kārto uz smalkas restītes. Blakus kārto mandeles.
  4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C temperatūrai. Krāsns apakšā liek kūpināšanas trauku, tajā ielej džinu un aizdedzina, ļauj mazliet nokūpēt, pāri liek sagatavoto restīti ar aprikozēm un mandelēm. Ja vēlas viegli iekūpinātas, tad aiztaisa krāsns durtiņas un kūpina 10 minūtes. Ja garšu vēlas intensīvāku, tad ilgāk.
  5. Tikmēr var sagatavot pārējās salātu sagataves, vistu saplūkāt mazākos gabaliņos, tomātus sagriezt plānās strēmelītēs, ananasu sagriezt mazos kubiņos.
  6. Kad kūpinājumi gatavi, 3 aprikožu gabaliņus atliek malā, pārējos kopā ar mandelēm sakapā.
  7. Pagatavo mērci. Sablendē kopā atliktās aprikozes, kazas sieru un kādu interesantas garšas eļļu. Visas salātu sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz ar mērci.