Redīsu salāti ar biezpienu un rudzu maizi

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Redīsu uzkodas garšas buķeti kopā ar zaļumiem var raksturot kā priecīgu un atsvaidzinošu. Brīnišķīgi sader ar rudzu maizi. Šo ēdienu var ātri pagatavot kā vieglas darbdienas vakariņas, tad to ēd no šķīvja kā salātus. Viesiem var sagatavot mazas maizītes, izrotāt ar redīsu ripiņām un zaļumiem – gan skaisti, gan garšīgi.

Sastāvdaļas

  • 2 buntītes redīsu (~ 16–18 redīsi)
  • 200–300 g biezpiena
  • 150–200 g skābā krējuma
  • ½ kukuļa rudzu rupjmaizes
  • dilles, loki un pētersīļi pēc garšas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Redīsus un zaļumus noskalo. Ja redīsi svaigi, salātiem var lietot arī lapiņas, ko atliek malā kopā ar zaļumiem.
  2. Biezpienu liek bļodā. Redīsus sagriež ripiņās, pievieno biezpienam. Pāris redīsu atstāj maizīšu rotāšanai.
  3. Nedaudz zaļumu atstāj rotāšanai, pārējos smalki sagriež kopā ar redīsu lapiņām, ja tādas ir.
  4. Zaļumus pievieno biezpienam.
  5. Piejauc skābo krējumu, šķipsniņu sāls un visu samaisa.
  6. Pasniedz uz mazām rudzu maizes šķēlītēm, rotājot ar redīsu ripiņām un zaļumiem, vai kā salātus uz šķīvjiem, klāt ēdot rupjmaizi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Redīsus un zaļumus noskalo. Ja redīsi svaigi, salātiem var lietot arī lapiņas, ko atliek malā kopā ar zaļumiem.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biezpienu liek bļodā. Redīsus sagriež ripiņās, pievieno biezpienam. Pāris redīsu atstāj maizīšu rotāšanai.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nedaudz zaļumu atstāj rotāšanai, pārējos smalki sagriež kopā ar redīsu lapiņām, ja tādas ir.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus pievieno biezpienam.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piejauc skābo krējumu, šķipsniņu sāls un visu samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz uz mazām rudzu maizes šķēlītēm, rotājot ar redīsu ripiņām un zaļumiem, vai kā salātus uz šķīvjiem, klāt ēdot rupjmaizi.