Mellenēs un ingverā marinēta cūkgaļa

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 800 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 400 g melleņu
  • 1 ēdamkarote smalki sarīvēta ingvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 50 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes melleņu ievārījuma
  • sula no 2 citroniem
  • 1 čili vai tējkarote čili pulvera
  • 2 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo marinādi, kopā sablendējot sarīvētu ingveru, sāli, melleņu ievārījumu, citronu sulu, čili un ķiplokus.
  2. Gaļu iemasē ar marinādi un 2 stundas notur tajā, pievieno arī svaigās mellenes.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 100ºC temperatūrai. Karstumizturīgā traukā liek gaļu kopā ar marinādi un cep 5–6 stundas.
  4. Kad gaļa izcepusies, tai vajadzētu būt ļoti mīkstai un dalīties pa šķiedrām. Gaļu sadala smalkos gabaliņos sajauc ar izkausētu sviestu, servē uz grauzdētas saldskābmaizes šķēles kopā ar rukolas lapiņām.

Komentāri: