Receptes

Laša tartars vai klasiskas lašmaizītes? (0)
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Gatavo Agris Sondors, SIA “Sietspiedes Serviss” direktors Darbdienu steigā Agris savai ģimenei gatavo vienkāršas lietas – karstmaizītes un omletes ar dažādu pildījumu. Vasarā Agris labprāt grillē zivis. Zivju tīrīšana un pagatavošana viņam nesagādā nekādas problēmas, jo savulaik Agris dienējis Habarovskā uz kuģa kā ūdenslīdējs un, kā pats saka, „lašus ķēris plikām rokām!”. Šoreiz Agris mums rāda, kā pareizi notīrīt veselu zivi (sadaļā Padomi) un pagatavot mazsālītu lasi. Šī ir īsta delikatese, un tik vienkārši pagatavojama. Laikam jau taisnība, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Kā nemainīgu klasiku piedāvājam pašiem mājās sagatavot mazsālītu lasi. Ja vēlaties ko netradicionālāku – izmēģiniet laša tartaru.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Tartaram

  • 500 g svaigas laša filejas
  • 1 sīpols (vēlams sarkanais)
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • sāls, malti melnie pipari

Mazsālītam lasim:

  • 500 g svaigas laša filejas
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • ½ tējkarote maltu melno piparu

6 porcijas

Pagatavošanas gaita:

Laša tartars

1. Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi sakapā mazos gabaliņos. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.

2. Sīpolu notīra un smalki sakapā.

3. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolu, pārlej ar eļļu un balzamiko etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.

4. Pasniedz galdā uz grauzdētas vai svaigas maizes vai atsevišķi bļodiņā, lai katrs pats var pagatavot savu maizīti. Maizītes dekorē ar citrona šķēlītēm, sarkanā sīpola gredzeniem vai sasmalcinātiem zaļumiem.

Mazsālīts lasis

5. Fileju sadala 2 vai 4 daļās, nemazgā, bet ar tīru salveti noslauka.

6. Bļodiņā sajauc sāli un cukuru. Pievieno piparus.

7. Sagatavoto maisījumu uzber uz dēlīša vai folijas. Virsū liek filejas gabaliņus ar ādu uz augšu un uzspiež. Zivs gabaliņus liek bļodā vienu uz otra un uzliek slogu. Fileja ir gatava ēšanai jau pēc stundas.

8. Pasniedz galdā sagrieztu plānās šķēlītēs uz svaigas maizes.

Slīdrāde:

  • 1. Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi sakapā mazos gabaliņos. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.
  • 2. Sīpolu notīra un smalki sakapā.
  • 3. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolu, pārlej ar eļļu un balzamiko etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.
  • 4. Pasniedz galdā uz grauzdētas vai svaigas maizes vai atsevišķi bļodiņā, lai katrs pats var pagatavot savu maizīti. Maizītes dekorē ar citrona šķēlītēm, sarkanā sīpola gredzeniem vai sasmalcinātiem zaļumiem.
  • 5. Fileju sadala 2 vai 4 daļās, nemazgā, bet ar tīru salveti noslauka.
  • 6. Bļodiņā sajauc sāli un cukuru. Pievieno piparus.
  • 7. Sagatavoto maisījumu uzber uz dēlīša vai folijas. Virsū liek filejas gabaliņus ar ādu uz augšu un uzspiež. Zivs gabaliņus liek bļodā vienu uz otra un uzliek slogu. Fileja ir gatava ēšanai jau pēc stundas.
  • 8. Pasniedz galdā sagrieztu plānās šķēlītēs uz svaigas maizes.
  • 1. Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi sakapā mazos gabaliņos. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.
  • 2. Sīpolu notīra un smalki sakapā.
  • 3. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolu, pārlej ar eļļu un balzamiko etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.
  • 4. Pasniedz galdā uz grauzdētas vai svaigas maizes vai atsevišķi bļodiņā, lai katrs pats var pagatavot savu maizīti. Maizītes dekorē ar citrona šķēlītēm, sarkanā sīpola gredzeniem vai sasmalcinātiem zaļumiem.
  • 5. Fileju sadala 2 vai 4 daļās, nemazgā, bet ar tīru salveti noslauka.
  • 6. Bļodiņā sajauc sāli un cukuru. Pievieno piparus.
  • 7. Sagatavoto maisījumu uzber uz dēlīša vai folijas. Virsū liek filejas gabaliņus ar ādu uz augšu un uzspiež. Zivs gabaliņus liek bļodā vienu uz otra un uzliek slogu. Fileja ir gatava ēšanai jau pēc stundas.
  • 8. Pasniedz galdā sagrieztu plānās šķēlītēs uz svaigas maizes.
Autors Liene Sondore
Liene Sondore
uztura speciāliste
E-pasts: liene.sondore@piegalda.lv
(4 votes, average: 5.00 out of 5)
Komentāri:

Lūdzu, jūsu komentārs:

Citas idejas

Abonēšanas akcijas uzvarētāji

5 laimīgie “Pie Galda!” abonenti tiek pie Zepter superpannām

Lasīt vairāk...
Zaļumu spēks (0)
Zaļumu spēks

Pavasaris ir laiks, kad savam organismam varam piedāvāt pilnvērtīgus, dabas dotus vitamīnus un minerālvielas.

Lasīt vairāk...

Piesakies kursiem!
Meklē?

Meklē recepti vai padomu pēc sastāvdaļas!