Kaloriju ziņā ēdiens ir liess, ko gan nevarētu teikt par garšas pārbagātību. Sulīga, aromātiska un svaiga recepte.
Vistas filejas sadala garenos gabalos (katru fileju vismaz piecos). Gaļu liek bļodā.
Paprikas attīra no sēklām un sagriež daivās. Burkānus nomizo un sagriež garenos salmiņos – katru burkānu uz pusēm un katru pusi 4 līdz 6 salmiņos. Sīpolus nomizo un sagriež 8 daiviņās. Ķiploka daiviņas nomizo un ar naža asmeni saspiež, bet nekapā.
Sajauc mērcei balzametiķi ar eļļu un garšvielām. Pievieno arī sakapātus timiāna zariņus.
Pusi mērces pārlej pāri vistai, otru pusi – pāri dārzeņiem. Katru atsevišķi sacilā kopā.
Pannu nedaudz ietauko ar sviestu vai olīveļļu. Vienā pannas pusē izkārto vistu, otrā – dārzeņus tā, lai abi nesaskaras un viss būtu vienā kārtā. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm cepties 200 °C temperatūrā. Ēdiens ir gatavs, kad vistas gaļas gabaliņi viducī vairs nav rozīgi. Pasniedz uzreiz karstu ar rīsiem vai svaigu graudu bageti.
Attēli vispār neatbilst receptei…
Izskatās, ka attēli paķerti vispār no citas receptes…
Atvainojamies. Tagad bildes ir pareizās.