Kabaču ēdiens var būt arī izsmalcināts. To Jūs noteikti teiktu par šo biezo, maigo kabaču zupu, kam smalko, neatkārtojamo garšu piešķir citrons.
Variācijas par tēmu:
Zupai var pievienot arī 1-2 ķiploka daiviņas un citrona mizas skaidiņas.
Pasniedzot zupu, to var bagātināt ar baltmaizes grauzdiņiem vai plāni sagrieztām pavisam jaunu kabaču ripiņām.
Der zināt:
Nelieliem kabačiem un cukini miziņa ir maiga, un tos pirms lietošanas nav nepieciešams mizot.
Puravam nogriež zaļās lapas. Kāta baltajai daļai atdala ārējās lapas un noskalo smiltis. Smalki sagriež.
Kartupeli nomizo un sagriež šķēlītēs.
Ja kabačiem ir cietas mizas, tās nomizo. Pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež palielos kubiņos.
Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes apcep puravus.
Katlā liek kabačus un kartupeļus.
Pielej buljonu.
Pievieno saceptos puravus.
Pievieno lauru lapu. Visu vāra uz nelielas liesmas, līdz kartupeļi ir mīksti.
Katla saturam pielej saldo krējumu.
Izņem lauru lapu, un visu sablendē viendabīgā masā.
Tad pievieno citrona sulu, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta un visbeidzot pēc garšas – sāli.
Pasniedz karstu vai arī atdzesētu.
Komentāri: