Gatavās gaļas bumbiņas tomātu mērcē pasniegtas ar cukīni spageti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Kad cukini ir sezonā – tādi mīksti un mazi, bez sēkliņām – laiks no tiem pagatavot šo vieglo, veselīgo spageti.

Arī gaļas bumbiņas – vasarīgi vieglā mērcē.

Sastāvdaļas

  • 0,5 kg paštaisītu vai “NOO Cepeškungs” gatavu gaļas bumbiņu
  • 1 lielā bundža (750 ml) tomātu savā sulā
  • 1 sīpols
  • ½ svaiga čili pipara
  • 8–10 bazilika lapiņu
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas

Cukīni spageti

  • 1 puravs
  • 3 cukīni
  • ½ citrona vai laima
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  • Sīpolu smalki sakapā, čili, ja negribas tik asu, izņem sēklas un arī smalki sakapā. Visu liek katliņā un uz lēnas uguns sautē, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno tomātus savā sulā, tomātu pastu, kanēli, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu sautē, līdz mērce kļūst tumšāka un mazliet samazinās apjomā, t.i., novārās liekais šķidrums.
  • Gaļas bumbiņas liek mērcē un pasautē ~ 10 minūtes, lai tās savelkas ar mērces garšām.
  •  Pirms pasniegšanas mērci ar bumbiņām pārkaisa ar saplūkātām bazilika lapiņām.
  • Pagatavo cukīni spageti. Purava balto daļu sagriež garās sloksnītēs un uz pannas mērenā temperatūrā sviestā apcep, līdz puravs ir mīksts un zeltains. Cukīni uz rīves sarīvē tievās, garās sloksnītēs. Cukīni pievieno puraviem pannā un ātri apcep ~ 1–2 minūtes, lai tie sasilst. Visu pārslaka ar citronu vai laima sulu un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pēc garšas pieliek sāli.
  • Pasniedz svaigos karstos cukīni spageti ar krāsainajām gaļas bumbiņām tomātu mērcē.