Šī recepte ies pie sirds tiem, kuriem patīk samērā tradicionāls ēdiens, kas neprasa daudz laika un pūļu tā pagatavošanā, taču vienlaikus tam ir kāda īpaša “odziņa”, kas šajā gadījumā ir lieliskā mērce, kuras sastāvā bez šalotes sīpoliem un kaperiem ir arī baltvīns.
Linda no “Gatavo 3” komandas šoreiz izvēlējusies mencu, taču tā var būt jebkura cita baltās zivs fileja – līdaka, zandarts, pangasija u.c.
Tā kā krāsns būs aizņemta, jo tajā cepsim kartupeļus, tad zivi varam cept pannā, izmantojot cepamo papīru un pavisam nedaudz eļļas.
Runājot par kartupeļiem, labs veids, kā tos krāsnī salīdzinoši ātri pagatavot, lai tie būtu garšīgi un kraukšķīgi, ir pirms tam tos sagriezt vidēji biezās ripiņās. Tāpat jāatceras, ka sāls, ja to pievieno cepšanas sākumā, padara kartupeļus mīkstus, tāpēc šo garšvielu izmantojam pašās beigās.
Komentāri: