Baltās zivs fileja šalotes sīpolu un kaperu mērcē ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Šī recepte ies pie sirds tiem, kuriem patīk samērā tradicionāls ēdiens, kas neprasa daudz laika un pūļu tā pagatavošanā, taču vienlaikus tam ir kāda īpaša “odziņa”, kas šajā gadījumā ir lieliskā mērce, kuras sastāvā bez šalotes sīpoliem un kaperiem ir arī baltvīns.

Linda no “Gatavo 3” komandas šoreiz izvēlējusies mencu, taču tā var būt jebkura cita baltās zivs fileja – līdaka, zandarts, pangasija u.c.

Tā kā krāsns būs aizņemta, jo tajā cepsim kartupeļus, tad zivi varam cept pannā, izmantojot cepamo papīru un pavisam nedaudz eļļas.

Runājot par kartupeļiem, labs veids, kā tos krāsnī salīdzinoši ātri pagatavot, lai tie būtu garšīgi un kraukšķīgi, ir pirms tam tos sagriezt vidēji biezās ripiņās. Tāpat jāatceras, ka sāls, ja to pievieno cepšanas sākumā, padara kartupeļus mīkstus, tāpēc šo garšvielu izmantojam pašās beigās.

Sastāvdaļas

  • 500 g nelielu kartupeļu
  • 400 g mencas filejas
  • 4 šalotes sīpoli
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote miltu
  • pāris zariņi timiāna
  • 1 citrons
  • 1 apelsīns
  • 1 tējkarote medus
  • buntīte pētersīļu
  • 100 ml baltvīna
  • 50 g sviesta
  • sauja kaperu
  • ½ ēdamkarote miltu

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un sagriež vidēji plānās šķēlītēs.
  2. Kartupeļu šķēlītes aplej ar pāris karotēm eļļas un sajauc tā, lai eļļa kārtīgi noklāj kartupeļus.
  3. Kartupeļus kārto uz cepešpannas tā, lai tie nepārklājas. Pārliek pāri pāris timiāna zariņus un cep 15 līdz 10 minūtes 200 grādu karstā krāsnī.
  4. Uz sakarsētas pannas izklāj cepamo papīru, tajā liek zivi, apsāla un cep to aptuveni 5 minūtes no katras puses.
  5. Mērcei smalki sakapā šalotes sīpolus un apcep tos izkausētā sviestā, pievieno timiāna zariņus un citrona šķēlīti, visu turpina cept sviestā un nedaudz vēlāk pievieno baltvīnu.
  6. Vēl pēc brītiņa pievieno miltus un intensīvi samaisa, lai neveidojas kunkuļi. Tālāk pievieno saldo krējumu un turpina maisīt.
  7. Beigās izbalansē garšu, pievienojot sāli un medu, kā arī pievieno sakapātus pētersīļus un kaperus.
  8. Zivi pasniedz, pārlietu ar mērci un kraukšķīgajiem kartupeļiem.