Gaļas terīni gatavojiet laikus, kādu dienu pirms svētkiem. Tad garšas būs “savilkušās” un daudz izteiktākas. Šī uzkoda lieliski garšos, pasniegta ar īstu rupjmaizi.
Sīpolus notīra un smalki sakapā.
Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
Sakarsētā pannā apcep sīpolus, pašās beigās pievienojot ķiplokus.
Gaļas noskalo, nosusina, attīra no cīpslām un plēvēm, sagriež nelielos gabaliņos.
Samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
Pistācijas attīra no čaumalām. Plūmes, dzērvenes un pistācijas aplej ar verdošu ūdeni un patur 10 minūtes, lai uzbriest. Izmērcētajām pistācijām novelk liekās miziņas.
Piestā saberž piparus, koriandra sēklas un krustnagliņas. Pievieno kanēli un visas garšvielas samaisa kopā.
Samalto gaļu liek lielā bļodā, pievieno brendiju.
Pievieno rīvmaizi.
Pievieno olas un garšvielas.
Pievieno saceptos sīpolus un ķiplokus.
Pievieno 2 ēdamkarotes mīksta sviesta.
Pievieno pistācijas, dzērvenes, plūmes.
Visu samīca kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli.
Veidni ietauko ar eļļu vai sviestu, ieklāj tajā cepamo papīru.
Veidnē liek gaļas masu, nolīdzina virsmu.
Pārsedz ar foliju.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties terīni. Cep ~1 stundu.
Fantastiski! Un nekas, ka prasa darbu!!!
Izskatās super! Lai arī soļi un sastāvdaļas šķiet daudz, tomēr viss izskatās visnotaļ vienkārši un saprotami. Jautājums – ēd siltu vai ļauj “atpūsties” līdz nākamajai dienai?
Var gan tā, gan tā 🙂
Immigration …the time to read or check out the content or sites we have linked to below the…