Gaļas terīne svētkiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
10 personām

Gaļas terīni gatavojiet laikus, kādu dienu pirms svētkiem. Tad garšas būs “savilkušās” un daudz izteiktākas. Šī uzkoda lieliski garšos, pasniegta ar īstu rupjmaizi.

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas
  • 1 kg cūkas šķiņķa
  • 200 g vistu akniņu
  • 5–6 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 6 melnie piparu graudiņi
  • 12 koriandra sēklas
  • 2 krustnagliņas
  • 2 ēdamkarotes brendija
  • 2 olas
  • šķipsniņa kanēļa
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sauja pistāciju (~ 50 g)
  • sauja kaltētu dzērveņu (~ 50 g)
  • 10 melnas žāvētas plūmes (~ 50 g)
  • četrkantaina kēksa forma, cepamais papīrs un folija cepšanai

Pagatavošana

  1. Sīpolus notīra un smalki sakapā.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. Sakarsētā pannā apcep sīpolus, pašās beigās pievienojot ķiplokus.
  4. Gaļas noskalo, nosusina, attīra no cīpslām un plēvēm, sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  6. Pistācijas attīra no čaumalām. Plūmes, dzērvenes un pistācijas aplej ar verdošu ūdeni un patur 10 minūtes, lai uzbriest. Izmērcētajām pistācijām novelk liekās miziņas.
  7. Piestā saberž piparus, koriandra sēklas un krustnagliņas. Pievieno kanēli un visas garšvielas samaisa kopā.
  8. Samalto gaļu liek lielā bļodā, pievieno brendiju.
  9. Pievieno rīvmaizi.
  10. Pievieno olas un garšvielas.
  11. Pievieno saceptos sīpolus un ķiplokus.
  12. Pievieno 2 ēdamkarotes mīksta sviesta.
  13. Pievieno pistācijas, dzērvenes, plūmes.
  14. Visu samīca kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli.
  15. Veidni ietauko ar eļļu vai sviestu, ieklāj tajā cepamo papīru.
  16. Veidnē liek gaļas masu, nolīdzina virsmu.
  17. Pārsedz ar foliju.
  18. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties terīni. Cep ~1 stundu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus notīra un smalki sakapā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakarsētā pannā apcep sīpolus, pašās beigās pievienojot ķiplokus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļas noskalo, nosusina, attīra no cīpslām un plēvēm, sagriež nelielos gabaliņos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaļ gaļas maļamajā mašīnā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pistācijas attīra no čaumalām. Plūmes, dzērvenes un pistācijas aplej ar verdošu ūdeni un patur 10 minūtes, lai uzbriest. Izmērcētajām pistācijām novelk liekās miziņas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piestā saberž piparus, koriandra sēklas un krustnagliņas. Pievieno kanēli un visas garšvielas samaisa kopā.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalto gaļu liek lielā bļodā, pievieno brendiju.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno rīvmaizi.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno olas un garšvielas.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno saceptos sīpolus un ķiplokus.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno 2 ēdamkarotes mīksta sviesta.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno pistācijas, dzērvenes, plūmes.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samīca kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pieliek sāli.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni ietauko ar eļļu vai sviestu, ieklāj tajā cepamo papīru.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidnē liek gaļas masu, nolīdzina virsmu.

17. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārsedz ar foliju.

18. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties terīni. Cep ~1 stundu.

Komentāri: