Creme brulee ar halvu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Gaisīga klasiskā deserta recepte. Aizstājot daļu saldā krējuma ar pienu, tiek panākta daudz maigāka un gaisīgāka krēma konsistence un garša.

Sastāvdaļas

  • 200 ml piena
  • 500 ml saldā krējuma
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 5 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura
  • 200 g halvas

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzkarsē pienu kopā ar saldo krējumu un vaniļas cukuru.
  2. No olām uzmanīgi atdala olu dzeltenumus. Olu dzeltenumu neputojot uzmanīgi sajauc kopā ar cukuru.
  3. Lēnām maisot, piena masu pievieno olu un cukura masai.
  4. Ņem nelielus karstumizturīgus trauciņus. Atsevišķi katrā trauciņā iebirdina nedaudz halvas pamatnei, pāri lej krēma maisījumu.
  5. Izvēlas dziļāku cepšanas plāti, un tajā saliek karstumizturīgos trauciņus. Plātnē ielej nedaudz ūdens. Liek cepties līdz 125 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.
1. pagatavošanas solis
CremeBrule_1

Nelielā katliņā uzkarsē pienu kopā ar saldo krējumu un vaniļas cukuru.

2. pagatavošanas solis
CremeBrule_2

No olām uzmanīgi atdala olu dzeltenumus. Olu dzeltenumu neputojot uzmanīgi sajauc kopā ar cukuru.

3. pagatavošanas solis
CremeBrule_3

Lēnām maisot, piena masu pievieno olu un cukura masai.

4. pagatavošanas solis
CremeBrule_4

Ņem nelielus karstumizturīgus trauciņus. Atsevišķi katrā trauciņā iebirdina nedaudz halvas pamatnei, pāri lej krēma maisījumu.

5. pagatavošanas solis
CremeBrule_5

Izvēlas dziļāku cepšanas plāti, un tajā saliek karstumizturīgos trauciņus. Plātnē ielej nedaudz ūdens. Liek cepties līdz 125 °C temperatūrai sakarstā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.