Receptes

Cannelloni ar gaļas, garšaugu un biezpiena pildījumu (2)
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com

Lielveikalos jau kādu laiku ir nopērkamas lieliskas pastas „caurulītes” – cannelloni. Piepildīsim tās ar sulīgu gaļas un biezpiena pildījumu, aromātam un garšas buķetei pievienojot mazliet asā čili, skābenos saulē kaltētos tomātus un svaigus pētersīļus. Garšu stiprināsim ar ķiploku un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Visbeidzot cannelloni vēl pārklāsim ar sātīgu saldā krējuma mērci un pikantu Parmas sieru.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ½ kg cannelloni (pastas veids)
  • ½ kg maltās gaļas (vēlams liellopa vai teļa)
  • 300 g biezpiena
  • sauja svaigu pētersīļu
  • 10 saulē kaltētu tomātu eļļā
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • ½ čili pāksts
  • malti melnie pipari, sāls
  • 200 g saldā krējuma
  • 50 g Parmas vai cita cietā siera

Pagatavošanas gaita:

1. Pētersīļus un saulē kaltētos tomātus smalki sakapā. Ķiploka daiviņas nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.

2. Palielā bļodā visas pildījuma sastāvdaļas – malto gaļu, biezpienu, pētersīļus, saulē kaltētos tomātus, ķiploku, čili, maltus melnos piparus un sāli – sajauc viendabīgā masā.

3. Pildījumu pilda cannelloni. Lai gaļa neliptu pie rokām, tās ik pa laikam samitrina aukstā ūdenī.

4. Piepildītās trubiņas kārto stikla vai keramikas cepamajā veidnē un pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sāli, pipariem. Var pievienot 1 lauru lapu un kādu smaržīgo piparu. Lai cannelloni būtu pilnībā nosegti, pielej vēl pēc nepieciešamības ūdeni vai buljonu.

5. Visu pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.

6. Veidni nosedz ar foliju un liek cepties līdz 200ºC sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes.

7. Kad cannelloni jau gandrīz gatavi, noņem foliju, lai siers apbrūnē un kļūst kraukšķīgs.

8. Pasniedz galdā ar svaigu lapu salātiem

Autors Liene Sondore
Liene Sondore
uztura speciāliste
E-pasts: liene.sondore@piegalda.lv
(7 votes, average: 3.86 out of 5)
Komentāri:
  • Sandra saka:

    Izmēģināju un ļoti iepatikās kā gaļa ar biezpienu sasmeķēja kopā. Vinīgi man bija liesais variants, jo saldā krējuma vietā izmantoju bezpiedevu jogurtu kopā ar toātu pastu – ņammīgi :)

  • Ilona saka:

    Bija ņammīgi ;)

Lūdzu, jūsu komentārs:

Citas idejas

Abonēšanas akcijas uzvarētāji

5 laimīgie “Pie Galda!” abonenti tiek pie Zepter superpannām

Lasīt vairāk...
Zaļumu spēks (0)
Zaļumu spēks

Pavasaris ir laiks, kad savam organismam varam piedāvāt pilnvērtīgus, dabas dotus vitamīnus un minerālvielas.

Lasīt vairāk...

Piesakies kursiem!
Meklē?

Meklē recepti vai padomu pēc sastāvdaļas!